用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 waiting list 的小朋友被call 中的機會有幾大? ...
go

waiting list 的小朋友被call 中的機會有幾大? [複製鏈接]

仔仔4月大b,原以為都會有幾間收之后再揀過,點知得1間,令我非常傷心,難過和自責!最心儀個間系waiting,次心儀的本是reject,交左回條愿意留位,亦成為waiting。兩間都寫左求位信,頭先再打去問,心儀個間個職員都幾好,有傾幾句,我就問,你們會系注冊后先call 備取生,定先報比教育局等人再報名,佢話我們會優先考慮備取生嘅,都仲有位先會報比教育局,放心啦,你封信校長睇左啦,知道你嘅情況,有消息我地會通知你啦。而另一間就直頭話,起碼要2,3月先會call 后備架,因為我地系註冊後仲會面試,仲有位嘅先會call 后備個波!咁咪同中六合彩差唔多
各位媽咪,你地覺得我仲有希望嗎?(個人覺得仔仔面試表現唔算太差)
   0    0    0    0

回覆 ilmummy 的帖子

努力寫求位信啦! 加油!

回覆 foxchild 的帖子

寫左,就系唔知有冇用?都有keep 住打電話,希望人地會記得我啦,好想快D 到1月,仲辛苦過自己讀書

ilmummy, 不要灰心, 過埋12月就應該有好多位放番出黎, 加油

ilmummy 發表於 16-12-8 14:42
仔仔4月大b,原以為都會有幾間收之后再揀過,點知得1間,令我非常傷心,難過和自責!最心儀個間系wai ...
求位信 by E-mail or post

回覆 tungmin 的帖子

我都希望系,好老實講,我仔仔表現唔算最好,但亦唔系差,基本要求都做到,不過可能系下午面試,狀態唔系好好,恰眼訓。

回覆 leowang816 的帖子

有呀,我就系想與別不同D,手寫左封信再EMAIL(我估全校老師都可以睇到瓜)。冇FAX,費事比人DUM 左,跟住又再寄信,都系想可以令人印象深刻D。
‹ 上一主題|下一主題