用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 神召第一AM VS 奧運明我 PM
go

神召第一AM VS 奧運明我 PM [複製鏈接]

神召第一AM VS 奧運明我 PM
點簡? 兩間都近...明我就排緊WAITING AM位. 不過唔知幾時先通知有無得轉AM..
咁到時註冊點算?  (我全部報AM)
大家點睇?   (8月B女)  
thanks!  
   2    0    0    0

JM any comments? (我鐘意明我多D.. 不過又唔想PM...

回覆 tartlau 的帖子

我3個姪仔都讀神召,係間開心學校,老師很好,明我好似就谷d,上小學唔使追得咁辛苦

回覆 充裕 的帖子

i see... 多謝你意見呀..

tartlau 發表於 16-12-8 14:18
回覆 充裕 的帖子

i see... 多謝你意見呀..

我仔係上年in!
神召正取入,明我waiting入!
面試期間,感覺2間教職員都好有耐性對小朋友!如果要我比較,只係神召校舍大D,明我會課程深d!但2間都好,因我最主要係睇小朋友當時在場感覺(要輕鬆開心)、及老師俾我嘅感覺要細心有耐性,2間學校都ok呀!
上年,in神召時,過程係令我仔由唔出聲,到主動向老師發問輕鬆對答!而明我最後一part係入校長室攞禮物時,副校同我仔玩到勁開心,完全冇面試嘅緊張壓力!兩間都好好!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

cameo 發表於 16-12-8 18:05
我仔係上年in!
神召正取入,明我waiting入!
面試期間,感覺2間教職員都好有耐性對小朋友!如果要我比較 ...

多謝你嘅分享呀。
我都有同感,呢2間的老師都好唔錯。
你仔仔係幾時被明我call waiting ?

tartlau 發表於 16-12-8 18:11
多謝你嘅分享呀。
我都有同感,呢2間的老師都好唔錯。
你仔仔係幾時被明我call waiting ?

上年唔記得日期喇!不過明我好似冇reject信。如果收waiting通知而又有意入讀,我記得都要再交求位信先有機會「waiting入」!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

回覆 cameo 的帖子

哦...我而家等緊明我PM 轉AM, 唔知大唔大機會註冊前通知到呢..

tartlau 發表於 16-12-9 09:00

哦...我而家等緊明我PM 轉AM, 唔知大唔大機會註冊前通知到呢..

呢樣我唔敢亂估啦講真,你知佢學位唔多嘛!只記得上年waiting註冊,都好急,得pm要家長好快去決定!

i see i see.. 你最後無要?

tartlau 發表於 16-12-9 15:50

i see i see.. 你最後無要?

冇要,唔係pm位問題,我本身都全報pm,係另一心儀學校正選收左!

cameo 發表於 16-12-9 16:48
冇要,唔係pm位問題,我本身都全報pm,係另一心儀學校正選收左!

明白

tartlau 發表於 16-12-9 17:04
明白

你多數會揀明我?

cameo 發表於 16-12-9 17:29
你多數會揀明我?

應該會呀。有朋友仔女喺明我畢業,話幾好。

tartlau 發表於 16-12-9 17:32
應該會呀。有朋友仔女喺明我畢業,話幾好。

上年我in完明我,已搵該校家長去了解更多!因本來都知佢課程喺學券嚟講算深d,只係報多幾間心態,又冇撞時間所以in埋,但面試完對學校教職感覺好好(唯校內太多人時好嘈),所以再問多d!該家長分享左佢小朋友適應期嘅學習過程,主要唔係一味谷,係老師跟得好,佢小朋友係開心感覺下學習進度理想!
希望你小朋友都一樣開心喺明我返學

cameo 發表於 16-12-9 17:42
上年我in完明我,已搵該校家長去了解更多!因本來都知佢課程喺學券嚟講算深d,只係報多幾間心態,又冇撞時 ...

多謝你分享呀。我都希望我小朋友能夠適應呢間幼稚園。亦祝你小朋友學習愉快

請問如果有pm offer, 想轉am,  係咪要寫信? 應該點寫, 只係簡單想由pm 轉am?

tomatofanbb 發表於 16-12-17 16:54
請問如果有pm offer, 想轉am,  係咪要寫信? 應該點寫, 只係簡單想由pm 轉am?

你指明我嗎?

yes, thanks!

yes, thanks!
‹ 上一主題|下一主題