用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH 學之園算名幼嗎?
樓主: little.k
go

LH 學之園算名幼嗎?   [複製鏈接]

Forgetmenot999 發表於 16-12-7 22:00
這個情況不足為奇,我亦同樣遇過。沒心入讀該校自然何時開學亦不上心,相信她手上必定很多offer
...

手上沒有其他offer. 最後都係直升PN那間。本來想搬去九龍,最後都係留港島(emoji)

回覆:LH 學之園算名幼嗎?

我係真正的用家,我選lh唔係因為佢係名幼,係因為我唔識得教,需要有lh的學習支援。 我間小學已被殺校,所以我肯定學校唔係因為家長背景所以收。 因為學習支援呢樣野係其他所謂的學店沒有提供的關係,所以咁多家長buy lh.   有人同我講讀sc好開心,但係小朋友的學術仲要去外補先掂,咁你認為OK嗎? 我只能夠說我親眼睇到自己女兒讀了3個月後的表現,英文普通話有很大進步,人地k1 讀abc,  我女竟然可以用英文和普通話講3分鐘show and tell.  她的表現對我來說簡直是奇蹟,想不到學了3 個月都表達到,我只能夠歸功於學校的幫助。 希望大家唔好以為我作post, 我只是實事實說罷。

purin18 發表於 16-12-8 14:13
回覆 Happy_J 的帖子

Well said!!

我以前想訓練小朋友的小肌肉,周圍去揾夾海綿的夾仔、穿珠仔、把顏色花花分類放入柱座等等,但係好難揾。點知好快LH就一袋一袋咁派俾小朋友返屋企玩,完全唔使自己每一樣周圍揾。小朋友畢業時我清理佢個櫃,見返以前咁多一袋二袋教材,心中非常感動,好感謝學校的體貼,提供大量合適的親子活動材料。

‹ 上一主題|下一主題