用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 賽馬會體藝中學入學申請表
go

賽馬會體藝中學入學申請表 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

申請表已經出左, 有意者請自行睇返需要提交既資料.

Jockey Club Ti-I College  Form One Admission  Application
   1    0    0    0
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 16-12-6 09:04
申請表已經出左, 有意者請自行睇返需要提交既資料.

Jockey Club Ti-I College  Form One Admission  Appli ...
想問下是否成績要好優越先入到? 要什麼條件?

winnie_ming 發表於 17-9-12 17:36
想問下是否成績要好優越先入到? 要什麼條件?
學校要求BAND1成績, 體育或藝術優異,體藝中學係全港唯一有全部收生自主權既津貼中學
佢自行收生凌駕第一第二志願,
即係佢一收你第一第二都唔可以收你,

以心為心, 作為家長如果小朋友級頭幾名, 我會自行神校唔選佢,
如果體育或藝術優異到代表HK, 我會自行神校唔選佢,
所以最多入表係 BAND1-2 鍾意體育或藝術 成績唔錯但唔突出果批
但全港收生, 每年都收幾千表, 競爭幾大

回覆 mch411 的帖子

去到second in,機會大嗎?
‹ 上一主題|下一主題