用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣海濱靈糧堂幼稚園,2017 K1揮手區
樓主: waiyan03
go

荃灣海濱靈糧堂幼稚園,2017 K1揮手區   [複製鏈接]

我今晚都收到 call waiting, pm offer

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:lamlamlamchong 的帖子

會讀嗎?

鈴瑾 發表於 17-1-16 16:12
會讀嗎?

已放

HI HI ~~

請問有無PM生已有/需要保母車 (葵涌安蔭邨--海濱)?
校車唔到安蔭邨

回覆樓主:

對呢間學校好有興趣,想報18-19年度~唔知有無分享下學校的點滴呢!

回覆樓主:

對呢間學校好有興趣,想報18-19年度~唔知有無分享下學校的點滴呢!

pm offer

回覆 siudickman 的帖子

我住梨木樹,會讀PM~都煩緊交通問題!我們自組校車?

moonmoonstar 發表於 17-2-4 05:31

我大的讀TWLL, 黎緊細的都入TWLL, TWLL 係好好happy school, 有好多人擔心學術淺,但係如果家長有時間同小朋友溫學校派的教材其實我覺得學術可以跟到其他學校. 學校上下都好有愛心,高年級要學習照顧低班,要照顧學校兩種小動物,又有訓練小朋友有自信的活動請聽我讀。學校老師書記姐姐都好愛錫每個小朋友,而且樂意同家長溝通。平時上課之前,家長可以留校參加早會,知道多d小朋友在學校做咩。在我而言,我覺得係非常好的學校。

busyling 發表於 17-2-9 20:37
我大的讀TWLL, 黎緊細的都入TWLL, TWLL 係好好happy school, 有好多人擔心學術淺,但係如果家長有時間同小 ...

聽落真係唔錯啊!會唔會好難入 要求又高唔高呢?小朋友如果唔係算好坐得定的係咪會適合呢?你小朋友係咪讀得好開心?

busyling 發表於 17-2-9 20:37
我大的讀TWLL, 黎緊細的都入TWLL, TWLL 係好好happy school, 有好多人擔心學術淺,但係如果家長有時間同小 ...

多謝你嘅分享呀
我小朋友明年會讀k1
上次學校花巿活動都有參加
聽番其他家長講(因為我返工所以無去到
啲k3小朋友好照顧k1小朋友
帶佢地玩唔同攤位
在讀生對學前班嘅小朋友都好禮讓同好有禮貌
聽完家長們分享
我都覺得靈糧應該無㨂錯
希望我小朋友係學校教導下都成為一個咁有禮又consideratw嘅小朋友

moonmoonstar 發表於 17-2-9 20:59
聽落真係唔錯啊!會唔會好難入 要求又高唔高呢?小朋友如果唔係算好坐得定的係咪會適合呢?你小朋友係咪讀 ...

我小朋友上年in過TWLL嘅學前班
今年都有報佢地K班
我覺得靈糧最令人感到舒服係佢地interview真係睇小朋友發展,同其他人嘅互動
Interview除咗大組聽故事佢地都係free play
我自己覺得老師佢地真係好尊重唔同小朋友嘅發展同好識因應小朋友嘅發展階段引導佢地

nixphoenix 發表於 17-2-9 22:41
我小朋友上年in過TWLL嘅學前班
今年都有報佢地K班
我覺得靈糧最令人感到舒服係佢地interview真係睇小朋友 ...

有愛心好呀!對小朋友尊重真係好重要!唔知佢地幾時安開放日呢?校舍環境如何?

非常認同!荃灣靈糧簡直是區內數一數二的好學校,雖然是新校,但辦學團體歷史悠久,學校上下齊心、上至校長、副校、下至叔叔姐姐都非常有愛心且專業,對小朋友很好,校內氣氛好好架!唔單只學生開心,亦看得出員工都做得好享受,真係發自內心笑的!

難怪被外界評為A+學校!學校著重的是小朋友的全人發展。單看模擬區、花市、兒童節等非常精彩,不能以一般幼稚園來形容,級數高好多班!親身感受過的家長一定讚好!

好似無開放日、學校環境又新、又靚、佈置一流,老師自己會做好多創意教材畀小朋友摸摸玩玩,佩服老師!

moonmoonstar 發表於 17-2-9 20:59
聽落真係唔錯啊!會唔會好難入 要求又高唔高呢?小朋友如果唔係算好坐得定的係咪會適合呢?你小朋友係咪讀 ...

我兩個小朋友都坐唔定,學校都無嫌棄。至於要求高唔高,我唔覺得佢地偏揀一d好叻的小朋友。一班入面動/靜的小朋友都有。

nixphoenix 發表於 17-2-9 22:36
多謝你嘅分享呀
我小朋友明年會讀k1
上次學校花巿活動都有參加

有睇過靈糧花市的相/片就會知道學校幾用心去準備會一次,另外有JM 提過的模擬區又係另一強大特色,老師們的DIY 創意,好厲害,再講太多hardsell 得滯,以為我係打手就幣

busyling 發表於 17-2-10 07:57
我兩個小朋友都坐唔定,學校都無嫌棄。至於要求高唔高,我唔覺得佢地偏揀一d好叻的小朋友。一班入面動/靜 ...

聽落真係唔錯呀!見唔少媽媽評價都幾好,希望來緊學年有機會讀啦!你兩個小朋友都係上午班?而家有讀緊k1?
‹ 上一主題|下一主題