用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 誠徵:常識科課外題
go

誠徵:常識科課外題 [複製鏈接]

誠徵:常識科課外題

大家小朋友怕且快要考試, 不如我們研究下有mud課外題, 大家分享下, 我一人的力量實太少了.

記得有題目, 要有答案先得呀.

Thanks a lot.

Re: 誠徵:常識科課外題

唉!今次我都無乜心水呀,死啦

各位家長,請幫幫忙

會唔會問 "邊幾位角逐特首補選"

醒目開學勳章

哈里波特 寫道:
大家小朋友怕且快要考試, 不如我們研究下有mud課外題, 大家分享下, 我一人的力量實太少了.
記得有題目, 要有答案先得呀.
Thanks a lot.

不要小覷一人的力量, 可否分享你o既心水!
[img][/img]

希望以下新聞大家合用
=============

長洲太平清醮搶包山
東隧大幅加價
李嘉誠基金會捐出10億港元予香港大學,香港大學把港大醫學院命名為「香港大學李嘉誠醫學院」
貝理雅「三連任」英首相
反日事件
中國紡織品出口又再面臨美歐的掣肘
台灣提神飲品「蠻牛」遭人在部分飲品落山埃劇毒
福田區近皇崗口岸「中國第一爆」- 中國有史以來最大規模的爆破樓宇工程
中國副總理吳儀昨突然取消與日本首相小泉純一郎的會面,提早結束訪日行程,返回北京
東亞銀行主席李國寶將會出任曾蔭權的競選辦公室主任
港督彭定康光顧而揚名中外的泰昌餅店因業主大幅加租結業
黃大仙竹園私家醫生向胃部不適病人錯配另一種外觀相似的糖尿病藥
有80年歷史的利舞台戲院結業
新加坡英文《海峽時報》駐港記者程翔,內地公幹期間被扣查
法國,荷蘭公投否決歐盟憲法
在70年代「水門事件」的神秘消息來源「深喉」(Deep Throat),其身分在隱暪33年後終曝光
米高積遜被控狎童案
糞患為禍九龍公園室內池
民安隊隊長圓墩營感染「紫色色桿菌」死亡
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-34397-action-spacelist-type-blog

GreyParrot

你好"勁"呀! thank.  

醒目開學勳章

- 香港狄士尼樂園在9月12日開幕
- 狄士尼站名 - 欣澳
- 署理特首 - 財政司長唐英年
- 新的特首任期2年, 在?月選
- 今年是六四15週年
- 被中國拘留的新聞工作者 - 程翔
- 大長曾第一份工作 - 寂寞的推銷員
- 通識教育推出年份 - 唔記得
- 董建華辭職日期 - 2005年3月10日
- 董建華辭職理由 - 健康
- 出選特首最少提名票數 - 100票

名位媽媽

今次六年班不需報分,放鬆小小啦, 定對叩門有幫助?

Exactly!!!

個女三次呈分後band 2頭,唔緊張就假喇

你們讀小六的子女考完呈分試後還有校內測驗考試嗎? 我兒子的學校遲些還有一次測驗,不過,就不需要考常識了。  我估校方安排這次測驗是為了應付七月初教署的評估。
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-34397-action-spacelist-type-blog

GreyParrot 寫道:
你們讀小六的子女考完呈分試後還有校內測驗考試嗎? 我兒子的學校遲些還有一次測驗,不過,就不需要考常識了。  我估校方安排這次測驗是為了應付七月初教署的評估。

四月已經考完第三次呈分,今個星期考mock(不是測驗),中英數常都要考,會有成績表嘅;聽d師兄師姐講舊年叩門要睇架!   

Thanks all of you.

每次考試, 都希望全力已付, 你鬆懈, 小朋友更加鬆懈.

我的想法與哈里波特一樣, 可惜我囝囝的想法與樂樂一樣   

This one is from my daughter's exam:

那兩位台灣政要於早前到訪中國: 連戰, 宋楚瑜

我覺得個仔考試最大壓力果個係我唔係佢.
你哋就好啦, 'nut'難啦, 我個仔今次第一次呈分試咋, 明天就考試啦, 希望佢醒醒目目, 唔好粗心大意啦!

seegui

今日考了, 中左那個國家改歷史 - 日本.  仲有問"濠江"即那裡, 佢唔識. 答案應是"澳門".
‹ 上一主題|下一主題