用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 考完DSE後 至 放榜前,可以去旅行嗎?會否撞到 面試? ...
go

考完DSE後 至 放榜前,可以去旅行嗎?會否撞到 面試?

如題。

可以,好多人係依個時間去grad trip! 但要夾到個唔撞的時間 (通常大學有timetable for admission interview 有講各科幾時in)

lgchk 發表於 16-11-30 07:45
如題。

可以
睇下你想入果科幾時in人再決定去旅行既時間

Miss_Parker 發表於 16-11-30 12:58
可以,好多人係依個時間去grad trip! 但要夾到個唔撞的時間 (通常大學有timetable for admission intervie ...

多謝大家。

lgchk 發表於 16-11-30 07:45
如題。
通常有幾個INTERVIEW TIMESLOTS 俾你揀.

Miss_Parker 發表於 16-11-30 12:58
可以,好多人係依個時間去grad trip! 但要夾到個唔撞的時間 (通常大學有timetable for admission intervie ...

請問如果安排6月下旬至七月初旅行可行嗎?謝謝!

回覆 小B媽咪 的帖子

都要視乎番大學科目面試時間,很難一概而論

Miss_Parker 發表於 16-12-10 15:41
回覆 小B媽咪 的帖子

都要視乎番大學科目面試時間,很難一概而論

謝謝!

youma 發表於 16-11-30 20:33
通常有幾個INTERVIEW TIMESLOTS 俾你揀.

請問通常大學會幾時會有通知,去揀interview timeslot 呢?謝謝!

回覆 小B媽咪 的帖子

um...真係間間唔同...我上年報的科目中,中大3月email通知但港大5月才有。只能建議多上大學website(會出一個完整table with every subject and the respective interview dates) 同多check emails

醒目開學勳章

小B媽咪 發表於 16-12-11 11:16
請問通常大學會幾時會有通知,去揀interview timeslot 呢?謝謝!

間間u不同,每一科又不同,我女最早果科是考dse之前(如果我無記錯的話,真係好早)

叫你小朋友自己check下佢填果幾科幾時interview, check左時間再book野,我們上年都有去,還要去兩星期

Miss_Parker 發表於 16-12-11 15:31
回覆 小B媽咪 的帖子

um...真係間間唔同...我上年報的科目中,中大3月email通知但港大5月才有。只能建議多 ...

明白!多謝你!

CrabPincers 發表於 16-12-11 15:44
間間u不同,每一科又不同,我女最早果科是考dse之前(如果我無記錯的話,真係好早)

叫你小朋友自己check ...

明白!多謝你!