用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Band 2A女仔油尖旺轉返黃大仙區
go

Band 2A女仔油尖旺轉返黃大仙區 [複製鏈接]

大家請幫幫忙,給我意見好嗎?
女兒成績band 2A,在油尖旺小學就讀,因家住黃大仙,想問下如轉返黃大仙大抽獎,會否更有利呢?因油尖旺得信義和劉皇發。
另會跌band嗎? thank you(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
   0    0    1    0

視乎妳會選什麼學校及妳間是否一線小學?2A選band1都未入到黃大仙band1中學,因為此區band1學生也不夠分。

我最近有參觀過文理書院,好像很不錯,不過我唔熟呢區

多謝回覆呀!

小女在油尖旺讀屬於一缐小學,名次大約70/186,平均分大約85分,但在學校可能是band 2A 學生,因在油尖旺band 2 好可能派了去band 3學校,所以轉返去黃大仙學校,大抽獎抽band 2 學校,咁會保險D嗎? thanks!

引用:多謝回覆呀! 小女在油尖旺讀屬於一缐小學

原帖由 LAMSUMYAU 於 16-11-25 發表
多謝回覆呀!

小女在油尖旺讀屬於一缐小學,名次大約70/186,平均分大約85分,但在學校可能是band 2A 學生 ...
黃大仙區學額本身都唔夠比黃大仙區既學生,加上band2學校唔多,都係band2頭得文理、band2中至尾聖文德、培敦,所以多數band2生都多數揀文理,競爭都幾激烈

susi1024169 發表於 16-11-26 00:13
黃大仙區學額本身都唔夠比黃大仙區既學生,加上band2學校唔多,都係band2頭得文理、band2中至尾聖文德、培 ...

多謝回覆呀!
即是留返在油尖旺大抽獎比較好?
Thx

LAMSUMYAU 發表於 16-11-24 22:00
大家請幫幫忙,給我意見好嗎?
女兒成績band 2A,在油尖旺小學就讀,因家住黃大仙,想問下如轉返黃大仙大抽 ...

轉既話可揀聖母,band 2A
做人至緊要開開心心 :-D
‹ 上一主題|下一主題