用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 觀塘區金麗,聖匠,安怡
樓主: 大貓B
go

觀塘區金麗,聖匠,安怡 [複製鏈接]

hazel555 發表於 16-11-29 15:15
回覆 sinsinlo 的帖子

SORRY,  可能我寫得唔清楚,我意思唔係話小學睇小朋友讀邊間幼稚園,而係幼稚園的學 ...
我一直明白你意思, 但唔好意思,我答唔到你聖匠學術能力夠唔夠扣門(而且唔知你扣咩學校), 我只相信如讀兩兆會跟得上! 如果你係小學校長, 你知A幼稚園學術會跟得上, B幼稚園會跟唔上, 咁你會揀邊個? (純學術睇)

另外校網之前有show升小情況, 不過絕大部分都係升返區內小學, 意思即係一係自行(計分)入, 一係大抽獎入, 同學術冇直接關係~  

P.S.我唔相信扣門時學校只睇學術能力, 所以如果擔心扣門唔夠人爭既話, 咁上多幾個興趣班啦,拎多幾個獎,咁機會會大D~~

好多謝分享

回覆 hazel555 的帖子

我答唔到你好唔好,覺得中規中舉啦因為老師冇提過我女係學校情況,我女又唔多提學校野
只不過我幾鍾意金麗教材,又想佢小一跟得冇咁辛苦

想問聖匠內個大肌區N班有無得玩?多唔多?個邊N班有無校車?

回覆:lw33 的帖子

聖匠n班都有校車
我唔知咩係大肌區
都有得玩車果d

hforhay 發表於 16-11-24 19:41
回覆 sinsinlo 的帖子

我收到聖匠封信話[首選後備生]無講係上下定全日

意思係如果有正選生放棄個學位就會輪選到後備生,聖匠收左我小朋友下午班,我會放個位出黎

gaidanjai 發表於 16-12-3 10:22
聖匠n班都有校車
我唔知咩係大肌區
都有得玩車果d

我見佢有個攀爬區

回覆:觀塘區金麗,聖匠,安怡

聖匠我覺得好差,interview 果陣要我等成個鐘!
相反,金麗好好多!

yankeichau 發表於 16-12-3 12:01
意思係如果有正選生放棄個學位就會輪選到後備生,聖匠收左我小朋友下午班,我會放個位出黎
...
但我想要上午班的offer,邊間幼稚園反而唔係最重要。

想問下呢兩間幼稚園一星期有幾多堂英文同普通話?

我囡今年在金丽K1, 每日都有4种功課做, 有連線, 上色, 繪畫,中文單字, 英文大小寫, 數學, 手工, 國語歌, 英文歌, 跳舞…… 最重要係D老師跟得每个小朋友的个別進度好緊, 各方面品格及中英文能力也有張A4紙列表評估, 但最差係小朋友之間係冇人講英文, 所以我囡日日會追著个外國老師講英文,成班只得佢一人, 但我对金丽的評級……係上級。
‹ 上一主題|下一主題