用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘迦南,呢2日寄出PN結果信。
樓主: cheesetoast
go

九龍塘迦南,呢2日寄出PN結果信。   [複製鏈接]

02052015 發表於 16-11-24 00:39
回覆 Lilylily28 的帖子

same here大b呀、都係waiting list, interview唔差

吾緊要啦、當係無緣份、你仲有無報其他學校?

I got Cannan (Kowloon Tong) and Think offer as well

thinking to take Cannan offer, as both Cannan and Think PN are mainly conducted in Cantonese, but Cannan school fee is more reasonable

common_cat 發表於 16-11-24 09:40
回覆 elim0_0 的帖子

好少聽人講報耀中,你覺得耀中有什麼優勝o既地方?THINK好多人讚,你會從哪方面考慮 ...

個人prefer international school,又住九龍,所以報左耀中, 貪佢一條龍唔洗煩, 而佢so far 朋友(用家)的 comments 都唔錯, 但缺點係貴同中學麻麻地。
Think 都係international 同一條龍,價錢平好多,但有朋友讀過, 有d話好,有d話唔好
當然都睇埋出年年頭先決定

Winnieluvkelvin 發表於 16-11-24 08:54
YC N is just a Cantonese dominated playful one, much less teaching of rules and regulations compare ...

Cantonese dominated is one of my concern too, i m worry abt the eng lvl is not good as other international sch

mopoko 發表於 16-11-24 12:35
I got Cannan (Kowloon Tong) and Think offer as well

thinking to take Cannan offer, as both Cannan a ...

Same thought here

JLLmama 發表於 16-11-24 09:00
3月b, 都係waiting, 指令做足,其實我係諗緊佢地會唔會都睇你住邊區而比offer, 因為佢地既校車服務未必有去 ...

我仔大B, 住九龍塘,都係waiting, 所以唔關事

唉... 估唔到果日有個老師走黎同我個仔講話"你表現得好好bor", interview完老師又話”下次見啦!”, 結果都只係AM waiting list...

剛剛收到封信, 我成個人都好down… 因為我仔果日係訓緊覺既時候我叫佢起身 (響等候室), 但佢好乖無扭計, 仲好合作, 加上我仔係超大B… 唱歌跳舞都跟到一大半, 面試時只係開始果下唔肯答個老師叫咩名(因為佢未訓醒未夠訓, 加上一起身都肯響陌生環境唱歌跳舞), 本來我都好心儀呢間, 因為朋友都好推介下, 所以我幫個仔試下報考(佢大女剛剛畢左業)

我響度諗會唔會係我份問卷填得唔好累事…嗚…我有小小怪責自己…

回覆 saraso1107 的帖子

份問卷我都係HEA填啊!! 唔好怪自己啦..

回覆樓主:

其實係咪真係同問卷有關?

我仔6月
有pm offer

6月尾, pm offer

回覆 emma200978 的帖子

冷靜左落黎⋯算啦⋯第一間in, 結果雖然係同迦南無緣⋯唔緊要啦,黎緊平常心去見餘下報左既N班啦⋯

加上我個仔本身番緊嬰院,快滿2歲到時會升N班。我還是將一切交託給天父吧!希望幫阿仔搵到一間佢鍾意又適合佢既幼稚園!

多謝你安慰我!

回覆 kiukiu425 的帖子

我諗唔到其他原因⋯其實或者我個仔果日既表現未係最好狀態~

算啦~由佢啦~一切隨緣⋯忐忑左幾晚,訓都係甘諗住考N班既事~黎緊叫自己放鬆d

恭喜晒有offer既小朋友!

saraso1107 發表於 16-11-24 16:15
唉... 估唔到果日有個老師走黎同我個仔講話"你表現得好好bor", interview完老師又話”下次見啦!”, 結果都 ...

如果你咁心儀既,試下寫求位信比乂校長啦

等待嘅日子特別煎熬~~ 祝大家好運!

回覆 AD018 的帖子

唔緊要啦,到時有緣既自然入到。

多謝你既意見!

我大女剛升小一,其實都知成個遊戲偏彩數/緣分多~

各位加油!

回覆 saraso1107 的帖子

我囡情況同你一樣,所有指令都做到。老師都話佢好叻,但都係waiting list🙄我問卷唔係hea填,所以我估唔關問卷事,唔好灰心 :)

回覆 kenjiwlchan 的帖子

多謝你~~可能我只係太緊張⋯因爲我大女剛升小一,讀女校,所以我比較擔心細仔難搵小學,比較大壓力⋯

我到今日都未收到信(emoji)有無人好似我咁?
‹ 上一主題|下一主題