用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 深水埗 BAND 2 尾, 3 頭學生
go

深水埗 BAND 2 尾, 3 頭學生 [複製鏈接]

代友問.

朋友兒子在聖安X 讀, BAND 2 尾, 3 頭學生
家住葵青.

想問响邊個校網揀學校較理想..

如留在深水埗校網, 可以揀邊幾間?

如跟地址 - 葵青校網, 我叫佢揀李賢X, 顧超X, 迦密XXX 等

請各位比點意見, 因為深水埗區我不懂.

THANK YOU
   1    0    0    0

聖安德XB2尾,3頭學生,學校不是會推薦隔離間中學嗎?自行有5分是聯系分,中學是B2中至尾,正努力升值,這間中學,比我想像中嚴和谷,但學校老師真的很勤力,很有愛心,真心想幫學生,為什麼不試?以今年為例,註冊時,我見有一半是聖安德X的學生.

隔離間中學 ==> 莫X堯??

cwmami 發表於 16-11-23 11:40
隔離間中學 ==> 莫X堯??

YES,這間雖是B2中至尾中學,但老師很盡責,每年都有10幾位同學入大學,今年有同學入中大醫學院,上星期六OPEN DAY,有一位問題學生親自講述,在老師的鼓勵教導之下,走入正途,雖就讀中文班,但最終考入浸會,是一間默默耕耘的學校.

回覆 MariaTsui 的帖子

YES, 朋友話首撰, 但都想睇多D 其它, 有無可以再好D 咁囉.

elbar  香島   發表於 16-11-24 14:08

cubixluk 發表於 16-11-23 12:33
回覆 MariaTsui 的帖子

YES, 朋友話首撰, 但都想睇多D 其它, 有無可以再好D 咁囉.

男孩子在深水埗選擇較少,自行是看成績,聖安德X這個成績可選擇更少,或者另一間自行在葵青區,但我對葵青區不熟.
‹ 上一主題|下一主題