用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青點揀好
go

葵青點揀好   [複製鏈接]

阿女六年級呈分中數A,英C,
我估成績應該band 2頭,應該點揀好?
英文考得好差
   9    0    0    0

bobo620 發表於 16-11-23 00:37
英文考得好差

吳祥川,皇仁

引用:阿女六年級呈分中數A,英C, 我估成績應該ban

原帖由 bobo620 於 16-11-23 發表
英文考得好差
B2頭可考慮伍若瑜,B2中可考慮李賢堯、顧超文、吳祥川。樓上朋友介紹既皇仁舊生會應該係B3學校

醒目開學勳章 王國長老

晴晴小B 發表於 16-11-23 08:33
B2頭可考慮伍若瑜,B2中可考慮李賢堯、顧超文、吳祥川。樓上朋友介紹既皇仁舊生會應該係B3學校
  ...
皇仁舊生會舊年有某間小學升佢呢為 B2, 我都 R 爆晒頭.

連伍若瑜都升埋做 B1C............
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 miriam 的帖子

唔會呱....

不過我間學校有家長都係咁講

醒目開學勳章 王國長老

cubixluk 發表於 16-11-23 09:52

唔會呱....
我只可以講, 朋友 send 畀我睇, 睇完後我叫佢咪信份野, 中招後唔好問我可以點做.;
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

我其實都有聽講過.
因為佢囡囡想揀伍, 仲話升咗 1C, 佢囡實無份咁話
我同佢講, 無可能, 應該仲係BAND 2A 階段.

我成日覺得係D 人放流料, 等無咁多人同自己爭

醒目開學勳章 王國長老

cubixluk 發表於 16-11-23 10:39

我其實都有聽講過.

呢野流料跣死好多邊緣人架,要落保險線既都會中招。

咁個間小學收到家長大抽獎個稿時,再幫自己學生執返正個排位,咪死人地唔死自己囉

引用:Quote:cubixluk+發表於+16-11-23+10:39+ 回

原帖由 miriam 於 16-11-23 發表
呢野流料跣死好多邊緣人架,要落保險線既都會中招。

咁個間小學收到家長大抽獎個稿時,再幫自己學生執返 ...
真係好多懶家長,上網只睇幾個留言就乜都信晒,自己一D功課都唔做。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

醒目開學勳章 王國長老

gracelam 發表於 16-11-23 12:14
真係好多懶家長,上網只睇幾個留言就乜都信晒,自己一D功課都唔做。
之前我未返工大把時間睇校務報告, 皇仁舊生會就係其中一間.

到個份亂黎既 banding 畀人放左上 ek, 我收口唔覆野 lu, 知道覆黎都無用.

gracelam 發表於 16-11-23 12:14

家長真的不可以懶,特別是邊緣人家長,家長努力一點找資料,加上學生始終不算多,有機會跳上一級.

醒目開學勳章 王國長老

份流料我仲 keep 住.

個間小學將 B1 再拆做 5 個 band, 陳兆民 B1BC, 全完同伍若瑜係 B1DE, 皇仁舊生會 B2CD, 迦密愛禮信 B2E

醒目開學勳章 王國長老

根據份流料, 葵青區有 5 間 B1A, 2 間 B1B, 1 間 B1BC, 2 間 B1DE

miriam 發表於 16-11-23 14:26
根據份流料, 葵青區有 5 間 B1A, 2 間 B1B, 1 間 B1BC, 2 間 B1DE
真係唔與時並進, 今時今日, 要用梗係用B1A, B1A*, B1A** 啦!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

真係害死人
miriam 發表於 16-11-23 14:22
份流料我仲 keep 住.

個間小學將 B1 再拆做 5 個 band, 陳兆民 B1BC, 全完同伍若瑜係 B1DE, 皇仁舊生會 B2 ...

miriam 發表於 16-11-23 14:26

反而想知, PP同83係咩級別呢?

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 16-11-23 14:29
真係唔與時並進, 今時今日, 要用梗係用B1A, B1A*, B1A** 啦!
個間學校有無老師有上黎呀~~~~

hkpapa852  唔, 唔知學識得上EK未呢?  發表於 16-11-23 14:37

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 16-11-23 14:32
反而想知, PP同83係咩級別呢?
好驚...................PP 同 83 都係 B1B

醒目開學勳章 王國長老

Nevergiveup888 發表於 16-11-23 14:30
真係害死人

我無害人丫

曾經出手救過但無人聽我講

所以係升中版處於退休狀態係最好

Nevergiveup888  Sorry!我係話D學校亂作Banding害死人!  發表於 16-11-23 14:50

其實我成日覺得EK應該開多兩版, 係"升小笑料大全"同"升中笑料大全"

然後收集呢D料放入去
‹ 上一主題|下一主題