用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘think pm Vs 華景Boxhill am
go

九龍塘think pm Vs 華景Boxhill am [複製鏈接]

你地點㨂
   0    0    0    0

44bb 發表於 16-11-18 23:29
你地點㨂

你屋企近邊? 之後係咪想行國際? 我衡量完呢2個大原則後boxhill華景填左form都冇再交,只報左think

maymui 發表於 16-11-19 00:11
你屋企近邊? 之後係咪想行國際? 我衡量完呢2個大原則後boxhill華景填左form都冇再交,只報左think
...

即是楝了think? 但boxhill 都話係國際學校架?

引用:你地點㨂

原帖由 44bb 於 16-11-18 發表
你地點㨂
我之前都認真諗過華景因為住得近,但開放日覺得校舍唔靚又無室外playground, 普通話老師係就係e起鵬牙,但感覺唔到真係有愛心有笑容!外籍老師笑得好真誠但語速好快,無就到小朋友能力,最重要係k2會走左好多讀國際學校既小朋友,咁淨低既local小朋友感覺會好怪!同意樓上會唔會keep 住行國際係一個好重要既因素!另外開放日話k3得pm班,咁讀讀下am又轉一年pm咪好辛苦!

Think無留意,比唔到意見你!

maymui 發表於 16-11-19 00:11
...

我住奧運
之後阿仔都會讀國際學校
Think 升國際學校係咪好d?

44bb 發表於 16-11-19 14:36
我住奧運
之後阿仔都會讀國際學校
Think 升國際學校係咪好d?

我揀think係因為有小學back up, 起碼到時我報其他學校都冇咁大壓力。本身有另一間國際幼稚offer但我唔想讀一年pn跟住又要頻撲搵學校所以放棄。而且Think 聽番來的comment都好好,有朋友仔仔讀到k3 下年升Think小學,成日話好鐘意返學。
‹ 上一主題|下一主題