用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PN York VS St. Hilary's (Hung Hom)
go

PN York VS St. Hilary's (Hung Hom) [複製鏈接]

請問大家PN班 :

York am
VS
St. Hilary's (Hung Hom) International am

邊間好d?麻煩大家意見。
   0    0    0    0

回覆樓主:

york

York

York seems more safe

樓主小朋友係唔係好好動活躍型?我幫小朋友考慮幼稚園時,有考慮自己小朋友適唔適合大校嘅模式。我都係新手媽媽,睇資料話York 係比較大型,同多學生。而st Hilary 就係小校小班。

因為我自己小朋友係比較柔弱類,所以我自己就比較偏向小校小班,希望小朋友同老師關係close d, 照顧好d。

Pig仔亨 發表於 16-11-23 10:28
樓主小朋友係唔係好好動活躍型?我幫小朋友考慮幼稚園時,有考慮自己小朋友適唔適合大校嘅模式。我都係新手 ...

多謝你意見。我本身都喜歡小班教學,感覺好似老師會take care小朋友更多。所以當初都好喜歡德萃的小班教學,一班好似最多14位學生。

而York名氣大就不用多講,佢係大班教學,但一班最多幾多人就不知道。
但我小朋友係好活潑,唔怕羞,坐唔定,鐘意探索,所以我好喜歡york既活動教學!york會利用好多好多教材去教學,好似好岩我小朋友。
而且d評語都好好,好多讀完都話語境冇得彈。雖然商業,乜都講錢,但佢又交到貨俾家長。所以呢筆錢我都預左俾,畢竟我認為小朋友係呢個學習黃金階段,打好個底都好緊要。

所以我簡左york,俾左留位費了

有冇york既用家可以分享下?

回覆 hand_hand 的帖子

我都york 同think,兩間揀緊,但pn york 2個鐘,所以好猶疑
‹ 上一主題|下一主題