用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Fyling Hall School同Fulneck School, Leeds呢兩間好唔 ...
go

Fyling Hall School同Fulneck School, Leeds呢兩間好唔好? [複製鏈接]

Fyling Hall School同Fulneck School, Leeds呢兩間好唔好?
   2    0    0    0

回覆 K@k@k@man 的帖子

Fyling Hall好遠,另-間唔知

scso 發表於 16-11-18 18:11

Fyling Hall好遠,另-間唔知

Where are they?
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

回覆樓主:

我只知Fyling Hall係細校,少香港人,較鄉村,我之前有揀佢,但太太唔鍾意!

小兒由Year 9 開始,現在Year 12 ( Lower sixth ), 校園雖然不太大,但學費平,寄宿生主要來自香港,台灣及德國等,有些同學由year 7開始,一齊長大,大家感情幾好,School 公開試近年進步幾好,老師學生係幾好,如果不是追求城中名校或成績,Fulneck 也是可考慮的 .

阿仔一月去插班 Fyling, 係離市較遠 ,才學費相宜, 初步學得學校都安排唔錯,Term Break都有校車在MAN接送.如你有需要,可PM資料你參考一下 !

回覆 acornk 的帖子

ACRONK, 可否pm我FYLING HALL 的資料?謝謝

acornk 發表於 16-12-2 14:05

阿仔一月去插班 Fyling, 係離市較遠 ,才學費相宜, 初步學得學校都安排唔錯,Term Br ...

我小朋友今年9月year 9 , 請問Fyling Hall學費及住宿費預算多少錢?謝謝解答

acornk 發表於 16-12-2 14:05

阿仔一月去插班 Fyling, 係離市較遠 ,才學費相宜, 初步學得學校都安排唔錯,Term Br ...
你好!! 請問可否PM Fyling Hall School的資料給我呀! 謝謝

之前在 agent 度認識左位家長, 佢囝囝就係讀fyling hall, 聽佢講, 學校照顧得幾好, 學校個nurse對小朋友好關心, 因為佢囝有D長期病患.
學費比較平, 成績一般啦, 不過人少少, 老師對學生幾好, 聽落口碑都吾錯. 佢囝囝英文講得幾好, 因為佢從Year 7已經開始讀.
‹ 上一主題|下一主題