用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田Think N class
樓主: nicenicecarmen
go

藍田Think N class [複製鏈接]

我女都收到 PM offer, 想知學費,雜費及較車一個月幾錢?

littlebe518 發表於 16-11-16 22:55
請問知唔知申請由pm轉am機會大嗎?thx
我都係收到pm offer, 但prefer am.......

bearbear1206 發表於 16-11-17 14:12
我女都收到 PM offer, 想知學費,雜費及較車一個月幾錢?

佢封信已經list 哂...除左車錢無寫

onionbb 發表於 16-11-17 20:21
好好有am offer

是....仲有另一間都係am offer, 嘉德麗!

不過,2間都勁貴. 平個d又未有得in....煩!

回覆:nicenicecarmen 的帖子

學校都有outing, 茶點,但唔會另行收費,學校旅行就小朋友唔收車費,但會收家長

引用:Quote:Monchichi110+發表於+16-11-17+10:24

原帖由 nicenicecarmen 於 16-11-17 發表
我剛才打左去Think, 佢話班有12個小朋友,每班有一位老師加一個NET
我個女收到AM offer. interview 個日問個老師 佢話N以中文為主 我問咁幾多時間用英文教 如我無記錯 佢好似話一日15分鐘 (好驚訝...)所有排隊 去廁所 日常講全部都係用中文...所以都好猶豫讀唔讀佢

Rillakuma 發表於 16-11-19 01:56
我個女收到AM offer. interview 個日問個老師 佢話N以中文為主 我問咁幾多時間用英文教 如我無記錯 佢好似 ...

小女現讀Think PN, 老師解釋PN只有英粵原因係想小朋友打好母語(廣東話)基礎; 母語都未掌握得好如何處理兩文三語

至於英語,每星期有兩堂各20分鐘,另外每24位小朋友(12人一組於同一班房)share一位net班主任;學校理念learn through play/living, 換句話說,有net班主任在場小朋友就有機會接觸英語。

學費值唔值見人見智,我囡返咗學三個月每日都好開心咁同我分享佢學咗啲咩,識唱好多歌(英普粵皆有),英語1-20簡單vocab完全無問題。

希望以上分享幫到大家

謝謝你的分享, 聽落THINK口碑都不錯, 我都打算畀留位費..

Rillakuma 發表於 16-11-19 01:56
我個女收到AM offer. interview 個日問個老師 佢話N以中文為主 我問咁幾多時間用英文教 如我無記錯 佢好似 ...

英文唔止咁少,我記得好似每日有30-40分鐘,普通話就好似每日20分鐘,而且英文老師亦係班主任之一,返學果3個鐘都會陪住小朋友,會同小朋友一齊食茶點、戶外活動、去廁所,所以除咗上英文堂之外,其餘時間小朋友都要用到英文同英文班主任溝通

lazycat317 發表於 16-11-16 23:30
我都係想小朋友開心返N班,但上次open day見nursery已經要佢哋畫線,令我有少少猶豫,覺得小朋友唔使咁早寫 ...

N班唔駛畫線呀,基本上冇咩功課做,多數貼圖、油顏色,k1先開始畫線

lazymeow 發表於 16-11-16 23:39
我見另外有group話K3每日要寫好多知?請問有冇人分享到Think嘅教學模式?

其實佢n班同k1都比較輕鬆,冇咩功課做,n班多數貼圖、油顏色; k1就開始畫線, 但去到k2、k3就會多咗功課做, 冇幼兒班咁輕鬆(其實k2每日都係一本功課,但上堂老師都會同佢地操字,冇之前咁輕鬆只係畫畫、做勞作)

西貢之花 發表於 16-11-21 13:26
小女現讀Think PN, 老師解釋PN只有英粵原因係想小朋友打好母語(廣東話)基礎; 母語都未掌握得好如何處理兩 ...

嘩....看來think 是間令小朋友很開心的幼稚園. 哎呀.....好糾結呀......不過學費真係好貴....不過最大問題係K1-3, 無學券.....否則我必讀.

9月B, 收到PM OFFER
認識兩個媽媽的女兒在藍田THINK 讀書,
她們都一致好評. 令我好有信心不會揀錯.
星期六會去註冊了. 終於可以放下心頭大石.

引用:Quote:Rillakuma+發表於+16-11-19+01:56+

原帖由 jtw_ki 於 16-11-21 發表
英文唔止咁少,我記得好似每日有30-40分鐘,普通話就好似每日20分鐘,而且英文老師亦係班主任之一,返學果 ...
同個老師講既好唔同!! 咁我要打去問清楚先! Thanks for ur sharing!

我都係pm offer.都1516吾知讀吾讀,可否分享下教學模式?每天中英文各佔1半,十五分鐘普通話?有什麼學?

joancyw 發表於 16-11-30 19:59
我都係pm offer.都1516吾知讀吾讀,可否分享下教學模式?每天中英文各佔1半,十五分鐘普通話?有什麼學? ...

我決定.....明天去think留位.....am offer
‹ 上一主題|下一主題