用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 綠楊今日收到信
樓主: angelying1221
go

綠楊今日收到信 [複製鏈接]

我個細b,未足2歲都有pm offer, 我同大家諗法一樣,係咪多人退學讀免費幼稚園所以先收。仲要咁早交留位費,博人退學賺$

想知佢地課程如何,測驗同考試係點?  同免費幼稚園有咩唔同?  早人一步寫字? 默書默多d?  重視活動?  完全無途徑知道

Ginn 發表於 16-11-19 14:33
我個細b,未足2歲都有pm offer, 我同大家諗法一樣,係咪多人退學讀免費幼稚園所以先收。仲要咁早交留位費, ...

都多活動,每月都有活動,啱啱先去完運動會

我睇綠楊網頁, 話K1, K2 50 %ENGLISH 時間, 上到K3,多過50%上英文, 但我擔心自己小朋友唔受谷,所以先1516 中
功課一定係多,好似K1每日2份, 去到K3每日3份,每周一份周記加中英DICT

allenallen 發表於 16-11-20 10:52
我睇綠楊網頁, 話K1, K2 50 %ENGLISH 時間, 上到K3,多過50%上英文, 但我擔心自己小朋友唔受谷, ...

朋友女讀緊綠楊呀。佢讚綠楊教自理幾好。老師比較嚴,要求要坐定定。排隊跟住地下條線行。我見佢有d 中秋花燈會,運動會攪得唔錯。全部係老師自己籌備。唔駛家長義工幫手。佢女我覺得都幾坐唔定果d 。讀左幾個月好似乖在少少。
不過朋友岩同我講要出去搵英文讀下。

回覆 angelying1221 的帖子

無論in 成點,淨係睇你肯為小朋友付出工作、時間、耐性同心機已經好佩服。教育小朋友同「沒有醜女人、只有懶女人」道理一樣。

大家都係要努力

引用:我個細b,未足2歲都有pm+offer,+我同大家諗

原帖由 Ginn 於 16-11-19 發表
我個細b,未足2歲都有pm offer, 我同大家諗法一樣,係咪多人退學讀免費幼稚園所以先收。仲要咁早交留位費, ...
係易?定係你小朋友叻叻?

我感覺好似K1易入D, 家長會有多個選擇~~學劵學校
因為我N班都有報, rejected

回覆:綠楊今日收到信

回覆:jths21 的帖子

老師好有愛心,我小朋友讀得很開心
這所學校係很谷的,一年4次評估要做試券

angelying1221 發表於 16-11-16 14:02
實情我都係怪獸,報咗16間撞下運氣又試下仔仔「功力」so far 4間有offer11月細仔都算有交代。再in埋另一個 ...

haha 咁啱嘅 我仔係10月細B 收左綠楊pm。我又係大包圍報15間,唔計撞期去唔到,in足晒都有11間我都想有外區offer,但普遍12月先通知 唯有留位先。

lflxl 發表於 16-11-26 00:30
haha 咁啱嘅 我仔係10月細B 收左綠楊pm。我又係大包圍報15間,唔計撞期去唔到,in足晒都有11間我都 ...
今日4間都放緩㨂兩間比較有信心便算,面試實在太累人啦!

angelying1221 發表於 16-11-26 13:20
今日4間都放緩㨂兩間比較有信心便算,面試實在太累人啦!

我都覺呀 心理壓力又大呢!11.4/5in 左五間 好攰,同埋阿仔唔肯開口 in到好灰。

angelying1221 發表於 16-11-18 22:48
我覺得我教得唔好,因為in名校真係講唔出答案就實死緊。但可以分享小小心得。都係細細個開始睇迪士尼,比音 ...

有冇興趣開個what's app 傾?

引用:Quote:PatPatWong+發表於+16-11-16+12:55+

原帖由 angelying1221 於 16-11-16 發表
肯定有NET 但扒文話無joyful 咁多,要share 用
Joyful有幾多Net?
綠楊有9個

ms_ck 發表於 16-12-7 13:37
Joyful有幾多Net?
綠楊有9個
我記得開學簡介會介紹時都企咗十幾個出來,我係PN用家,知道上下PN共有8班,都已經4個NET.咁我諗應該Joyful多d NET啦!因為係每班必有一個,但全校有幾多班我就唔係咁清楚。

引用:Quote:ms_ck+發表於+16-12-7+13:37+Joyful

原帖由 angelying1221 於 16-12-07 發表
我記得開學簡介會介紹時都企咗十幾個出來,我係PN用家,知道上下PN共有8班,都已經4個NET.咁我諗應該Joyful ...
會有唔同既外籍老師教嗎?
綠楊雖然無net做班主任,但唔同英文科有唔同既Net上,即 oral 一個,phonics 一個,Drama又一個,小朋友全英對答亦無問題

‹ 上一主題|下一主題