用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 delete
go

delete [複製鏈接]

delete
   0    0    0    0

好似曾經見家長講,往年小朋友扭計喊唔自己入去等等,直接叫你請回。
(於是我無報呢間,自問未必送到入去,送到都唔會表現好)。

babemi 發表於 16-11-13 11:29
好似曾經見家長講,往年小朋友扭計喊唔自己入去等等,直接叫你請回。
(於是我無報呢間,自問未必送到入去 ...

我查上年啲post話喊俾家長陪入
今年有朋友喊就bye bye

回覆 Chan343 的帖子

其實喊左比你入又點,仲希望收到咩信呢

回覆樓主:

朋友女尋日去協恩,喊唔肯入,俾佢冷靜,再入一次,都唔肯,就bye bye,唔會俾家長入

babemi 發表於 16-11-13 16:36
回覆 Chan343 的帖子

其實喊左比你入又點,仲希望收到咩信呢

如果有家長入到去咪想八下入面in 左咩。so far 小朋友都講唔出入面做咩

引用:Quote:babemi+發表於+16-11-13+11:29+ 好似

原帖由 Chan343 於 16-11-13 發表
我查上年啲post話喊俾家長陪入
今年有朋友喊就bye bye

引用:朋友女尋日去協恩,喊唔肯入,俾佢冷靜,再

原帖由 pm1202 於 16-11-13 發表
朋友女尋日去協恩,喊唔肯入,俾佢冷靜,再入一次,都唔肯,就bye bye,唔會俾家長入
...
很無情

Chan343 發表於 16-11-13 10:55
協恩in 到幾時?可以交流in 左咩未?

小朋友如果喊家長俾唔俾入

其實冇嘢可以交流,因為自己入去,我個女淨係話玩遊戲,講故事,我成組6個女仔都冇喊吖,已經算好好.....唔期望有offer,只當warm up.....

引用:Quote:Chan343+發表於+16-11-13+10:55+ 協

原帖由 siuwing2 於 16-11-13 發表
其實冇嘢可以交流,因為自己入去,我個女淨係話玩遊戲,講故事,我成組6個女仔都冇喊吖,已經算好好..... ...
魚原來13/11已經有得n, 我地19/11才in. 你地係咪大B?

回覆 siuwing2 的帖子

我都係,哈哈,小朋友冇喊,肯自己入去,就算有進步啦,雖然出來時面無表情,哈哈

Chan343 發表於 16-11-13 22:08
如果有家長入到去咪想八下入面in 左咩。so far 小朋友都講唔出入面做咩
成個面試遮到嚴嚴實實,都係唔想洩露面試內容嘖。。我估都冇可能比家長入去,哈哈
我都有問我個囡in咩,佢話有食香蕉,又話系假ga,又話唔好味,。。。。。其實我都唔知佢講咩。。。

回覆 cheamuimui 的帖子

應該系分左大細B,12日in果D感覺都係大B或超大B

woodyniu 發表於 16-11-14 10:43
回覆 cheamuimui 的帖子

應該系分左大細B,12日in果D感覺都係大B或超大B

我12/11 in, 我果批是大b

woodyniu 發表於 16-11-14 10:39

我都係,哈哈,小朋友冇喊,肯自己入去,就算有進步啦,雖然出來時面無表情,哈哈 ...
Yes we praise her saying that she is so brave and independent..... tried to ask her what did she do with teachers inside the room she didn't tell me until at night, i asked again, and she just said story telling and playing games, so cannot prepare much... but may be you can tell her where u guys r going to, what will she do at school and tell her that u will wait for her after interview lor....

she came out with a happy face and showed me her gift..... that's enough and shes so brave in my mind already.

自己入去, 5g in 咩, 本身有 6 個一齊入, 其中一個喊, 冇得入去 in

Chan343 發表於 16-11-14 10:47
我12/11 in, 我果批是大b
即已經in二日了, 細B無望!

yeikaki 發表於 16-11-14 11:05
自己入去, 5g in 咩, 本身有 6 個一齊入, 其中一個喊, 冇得入去 in

我果批入去時無喊,之後等30秒無事就家長去另一門等小朋友出來,然後入面傳來喊聲。之後出來有一位眼紅晒...... 我囡都無笑,話見人喊佢跟住喊.....

如果小朋友喜歡間學校自然會好表現,所以無咩所謂。

佢話入面餵馬騮食野,有bb, 之後無啦

happy face means she enjoyed the activities inside . my daughter come out with a cool face. haha . We still praise her for her braveness.haha

Chan343 發表於 16-11-14 11:23
我果批入去時無喊,之後等30秒無事就家長去另一門等小朋友出來,然後入面傳來喊聲。之後出來有一位眼紅晒. ...

交表個時已經分左出世月份,排唔同line交表,我朋友個女6月就係19號in,我女年頭就12號in.
佢話老師同佢玩teddy bear ,唱歌,問佢叫名, 邊個同佢黎,仲有話老師比橙小朋友。我覺得係平時其他幼稚園會問既問題,見到離開課室時好開心,其他5個小朋友都好叻無喊過。家長都是平常心吧....
‹ 上一主題|下一主題