用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Galilee International School
樓主: jessica125hk
go

Galilee International School   [複製鏈接]

回覆 快樂股民 的帖子

可以pm 我講下退學原因嗎?因為申請了本年度k1 ar...thx

其實我覺得係人甲人,我仔一月插班到依家一個月,佢適應得好快,番學好開心,老師好好,好包容,如果小朋友有的特別情況,佢地會容愛同不斷既溝通關懷去令小朋友改善,用positive encouragement rather than punishment! 初初有幾個小朋友插班一定有小朋友大喊,你見到兩位老師係超有耐性,又會抱下佢地,等佢地feel 到好有愛,老師又會每星期email 我上學情況,又每星期有上課相睇,讀得呢一類學校家長係有需要用英語同老師溝通,例如email. So far 我係好滿意!最近還幫我仔慶祝生日,邀請左爸爸去一小時,做左個mini show and tell, 小朋友好開心!

我仔仔都係一月插班,開學初期都有喊,老師好有愛心,會抱抱小朋友,宜家番左一個月已經冇喊,放學好開心,又會同我唱下學校學左既歌,老師會接放學時主動同我講下仔仔番學點,一星期又有一次newsletter 同上堂既相等我知道仔仔學校情況,我仔仔宜家仲會同我講鍾意番學,番學好開心,對我黎講,我已經覺得好好
‹ 上一主題|下一主題