用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 奧基收到信了
樓主: common_cat
go

奧基收到信了 [複製鏈接]

我小朋友以前都試過一到兩歲就插班,
其實奧基真係唔錯嘅,
語境都好好!
我地插班時都有話過要陪兩個星期,
但到真返學時, 如果小朋友OK , 係唔駛陪足咁耐
我0個時最後只陪了兩日

回覆 BBQporkpork 的帖子

你小朋友後來容易轉到另一間心儀讀K?你覺得在奧基插班讀transitional class,對in 其他學校K班有沒有幫助?
謝謝﹗

jilmama 發表於 16-11-12 23:05
Nov21.
我有另一offer,加上interview時校長冇點表現到有用心聽我答佢野,而面試最後,佢強調插班的話,9 ...

common_cat 發表於 16-12-23 11:30

你小朋友後來容易轉到另一間心儀讀K?你覺得在奧基插班讀transitional class,對 ...
其實我地當年喺2月, 剛剛足兩歲就插班嘅奧基俾我嘅感覺都幾好, 老師雖然年輕, 但係有愛心,
小朋友返學好開心!

我地由2月讀到8月暑假班, 不過9月跟返大女讀第二間N班

原來係咁﹗咁你細女係呢半年內,英文水平係咪明顯好好多呀?  ^^

common_cat 發表於 16-12-23 23:33

原來係咁﹗咁你細女係呢半年內,英文水平係咪明顯好好多呀?  ^^ ...
係咪英文進步明顯, 我就唔敢講....
不過我主要想佢講多d嘢, 考K時表現好D

咁考K 時佢又真係表現唔錯 :)

(P.S. 當年考N十問九唔應, 或者亂答)

但只怕老師未有經驗,有起突發事,未能夠及時應對

我12月中in PN, 今日收到信..... 正如其他mama所講, 細B都收~
但諗緊讀 am 定係 pm session

AnEm 發表於 17-1-7 12:59
我12月中in PN, 今日收到信..... 正如其他mama所講, 細B都收~
但諗緊讀 am 定係 pm session  ...

佢offer letter應該有寫咩session bor

babymu 發表於 17-1-7 13:02
佢offer letter應該有寫咩session bor
係呀.... 佢offer am 俾我.... 但我有d 想問佢可否轉pm .. . .  我聽講, 如果有位, 可以改~  
‹ 上一主題|下一主題