用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼稚園畢業,需唔需要送禮物比老師
go

幼稚園畢業,需唔需要送禮物比老師 [複製鏈接]

幼稚園畢業,需唔需要送禮物比老師

hi ,各位
如題

Re: 幼稚園畢業,需唔需要送禮物比老師

我覺得唔需要.我果間就算送都唔俾/會收.
最多買d旦糕請老師食當小小心意.
pingubj 寫道:
hi ,各位
如題

不需要,小朋友可送一些自己畫的圖畫或親手做一些小手工給老師便足夠。

可以考慮送一些有紀念性的禮物如銀碟, 水晶座之類, 表揚老師的教導, 亦都係讓子女尊敬師長的機會, 這些都係放在學校, 可以給老師一些鼓舞.
:idea:  :idea:  :idea:

請問銀碟在那裡有得賣?是否可以刻字果d ?幾錢度?
水晶座好似好貴喎....因我見細細粒都要幾百蚊,一座咪好貴,定還是有d 仿水晶果d (即好似歌手得獎果d咁)我都想送比老師呀, 可否告知?
thanks!
我家有對雙子公主

如家長欣賞先生的工作,可以寫封表揚信給學校,欣賞此先生的工作,也是一份好禮物。

贊成 除了表揚信,不妨邀請老師與孩子拍照,老師會sweet sweet ka,, :wink:
代客在日本 yahoo 拍賣場中競投 :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

我就去學整麵粉黏土迷你蛋糕仔.克麻老師名,送比佢地,一定好開心.
蛋糕西餅 <=== here

你可以去旺角花園街附近找, 那些賣運動用品/獎牌既地方都有得訂製, 水晶座不是好似水晶頸鍊果D, 係水晶膠座, 而家都好興, 不算太貴, $100/$200都有, 視乎大小而定, 也可上網看黃頁查到.

hi
小魔怪媽咪你去學整麵粉黏土迷你蛋糕仔呀!學好右la...
‹ 上一主題|下一主題