用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港島區邊間係實際 名/神 官津或直資?
樓主: penguin8
go

港島區邊間係實際 名/神 官津或直資? [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 16-11-4 09:02
啊! 妳鈎結外國勢力?!

係中國人眼中, 不少人都有將"釋迦","孔子"等視為神, 甚至係南亞既NCS眼中, "穆罕默 ...

崇優啫!

retriever 發表於 16-11-4 09:11
崇優啫!
你咁講又得罪其宗它教界人仕..... 唔通你認為西方既神優於其它人認為既神?

算啦, 呢D問題, 無謂再講/玩了
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 16-11-4 09:16
你咁講又得罪其宗它教界人仕..... 唔通你認為西方既神優於其它人認為既神?

算啦, 呢D問題, 無謂再講/玩了  ...

你唔講我都講多句。。。

其他神唔識講,剩係孔老師果套,有排都唔可能發展到人人生而平等既理念。

不過孔老師血統純淨,對以務農為主,血源為繼既民族,當然正d.

retriever 發表於 16-11-4 09:10

謝!耶穌會會祖,我一直以為只有聖依納爵。

會祖還會祖,主保聖人還主保聖人

hkpapa852 發表於 16-11-4 09:02
啊! 妳鈎結外國勢力?!

係中國人眼中, 不少人都有將"釋迦","孔子"等視為神, 甚至係南亞既NCS眼中, "穆罕默 ...

咁麻煩你補充吓!

karen55407 發表於 16-11-4 09:53
咁麻煩你補充吓!
所以我咪話無神校, 得"神掌"同"神童"囉!

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題