用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 談幼兒園 青衣學之園 playgroup
go

青衣學之園 playgroup

請問有冇人知叫咩名? 上學之園網頁唔見有, thanks.

ansleycheung 發表於 16-11-3 12:04
請問有冇人知叫咩名? 上學之園網頁唔見有, thanks.

I want to know too!

音樂個個就係啦

wong898 發表於 16-11-3 15:42
音樂個個就係啦

Which one?

MrsLew 發表於 16-11-3 18:41
Which one?

U mean Kindermusik ?

回覆樓主:

pg應該係外判,對入LH pn/k 係無優勢,但如果純粹想bb適應將來interview環境的話,咁就ok~
青衣分校我唔知道情況,但我朋友小朋友(1月大b女)響另一分校,就係上完pg入唔到pn果堆

^GGmami^ 發表於 16-11-4 07:22
pg應該係外判,對入LH pn/k 係無優勢,但如果純粹想bb適應將來interview環境的話,咁就ok~
青衣分校我唔知 ...

係吖,所以對入pn 冇優勢,最多只有適應環境,因為老師也是from Kindermusik.....

siuwing2 發表於 16-11-3 23:46
U mean Kindermusik ?

Yes

^GGmami^ 發表於 16-11-4 07:22
青衣分校我唔知 ...

上年細囡果班PN,28人好似得1個人係讀過個playgroup。

konew720 發表於 16-11-5 01:54
上年細囡果班PN,28人好似得1個人係讀過個playgroup。

另一個真實case, 我同事小朋友係有上pg, 平時都keep住喊一陣先上堂, 到pn interview佢都係勁喊,仲全程喊根本做唔到assessment , 咁結果當然係衰咗。所以適應環境都兩睇,如果之前響呢個地方係有唔好嘅經驗(唔係話老師有問題,只係個小朋友習慣咗黎呢道點都要喊一陣先),咁寧願全新環境仲好

我自己兩個小朋友,大嘅有上,因為果個pg嘅小朋友係直上pn, 所以我有咁嘅安排。細嘅無上,直接讀pn,  因為真心覺得上pg好無聊 平時去公園去會所玩仲好啦~ 其實歲幾嘅小朋友未開始同人玩住架,唔爭玩具已好叻架啦~