用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 睡王子
go

... [複製鏈接]

醒目開學勳章

shubon 發表於 16-10-28 11:34
Now they're asking parents to pay one more year of money for a REPEATED curriculum.

Anything polic ...

咁樣鬧人都好無品囉

醒目開學勳章

papachai 發表於 16-10-28 11:59
回覆 shubon 的帖子

你有幾個論點幾特別,我需要思考一下.

可能佢以為老師職員唔駛出糧,燈油火蠟唔駛錢,文具紙張係變出嚟
學生交嘅學費要維持學校運作,唔好唔記得我地係一間私立學校,無攞政府任何金錢資助,乜都自負盈虧,喺英國請過嚟嘅老師薪金我覺得唔會低,咁管理層有幾多錢貪呢!
何生係恨錢就繼續做banker啦,唔係有心做教育又點會有咁嘅選擇呢!
你想有亮麗嘅校舍又點可以有咁平嘅學費享受咁嘅課程同師資呢,唔可以又要馬兒不吃草呀!

醒目開學勳章

papachai 發表於 16-10-28 12:11
回覆 sillything 的帖子

我見佢用晒新ACCOUNT入來玩,又指名道姓開火,一個POST重覆出,已經無乜打算問佢D內 ...

我都想問佢3000萬點計

醒目開學勳章

penp0319 發表於 16-10-28 12:15
佢係未蘋果投訴果位?咁激???

張太

醒目開學勳章

penp0319 發表於 16-10-28 12:17
Fair comment! 同學校意見不一致未轉校,無謂咁呀!

無錯

醒目開學勳章

anderton 發表於 16-10-29 20:57
我睇唔到學校成件事上有咩做錯 係某D家長不能接受自己子女需要補底 我個人認為補底係完全無問題好多學校都 ...
well say

醒目開學勳章

tybrand 發表於 16-10-30 00:47

我小朋友都係到讀,前年學校突然要收3萬debenture, 部份父 ...

我地學校係私校,教育署係規定唔可以收debenture,只有國際學校先可以收呀

醒目開學勳章

ol_bb 發表於 16-10-30 16:44
under 新plan, yr6 讀五年級本地中數,yr6 uk subjects,  之後可升讀international school
如果升讀local  ...

應該咁講如果year5嘅成績夠好都可以考YHKCC架,唔一定要讀多年架

醒目開學勳章

ol_bb 發表於 16-10-30 19:52
AC 照計應該銜接唔到本地中學,一定要上international school 或YHKCC, YHKCC 可以揀Elementary chinese or ...
or Japanese
‹ 上一主題|下一主題