用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正交表時間
go

培正交表時間 [複製鏈接]

請問大家知唔知培正交申請表時間要排幾耐隊先交到 ?
   1    0    0    0

回覆:letiteasy 的帖子

你收到報名表了咩?

回覆 letiteasy 的帖子

星期一已收到報名表。睇郵CHOP係22號寄出。報名表上面有交表時間

引用:回覆+letiteasy+的帖子 星期一已收到報名

原帖由 clarachingching 於 16-10-25 發表
回覆 letiteasy 的帖子

星期一已收到報名表。睇郵CHOP係22號寄出。報名表上面有交表時間
請問大家知唔知道可唔可以一人交2份表? 我想幫我同朋友個仔一齊交表。

gaogaominghui 發表於 16-10-25 22:18
你收到報名表了咩?

收到了

feray 發表於 16-10-25 23:04
請問大家知唔知道可唔可以一人交2份表? 我想幫我同朋友個仔一齊交表。

...

可以,但留意如果一齊交,好大機會一齊in,有d人會避免相熟小朋友一齊,怕掛住玩。但另一方面,又有d鍾意搵人陪,睇你想點。

回覆 niclicma 的帖子

是早交form早in嗎?我想in 3/12, 但我是1/11早上交表的...我仲以為跟出世月份安排interview添~

回覆 mandy_ng207 的帖子

係跟時間。早交FORM就早見,不過佢分唔同隊,可能每條隊時間有出入。但11月1日早上交,應該係第一日見。咁多人報名,佢邊得閒分月份。連報名表都未收。

回覆 clarachingching 的帖子

佢之前收左出世紙才派表的。有無經驗jm分享?多數幼稚園都會跟月份in的,最少大B不會同細B一齊in...

引用:Quote:feray+發表於+16-10-25+23:04+ 請問

原帖由 niclicma 於 16-10-26 發表
可以,但留意如果一齊交,好大機會一齊in,有d人會避免相熟小朋友一齊,怕掛住玩。但另一方面,又有d鍾意 ...
唔該晒你:)

以前培正唔係咁樣報名,填咗報名表,個個係指定日去交表,大排長龍。現在分咗時間,好咗好多。我曾經幫人交表,佢係即場人手俾面試時間。所以我覺得無分月份,何妨培正唔俾家長入,面試時間好快,入到去又可能係每個小朋友都問下問題。

我係2/11下晝交表呀…都想知會唔會排好耐?因為想搏下lunch鼠出去交完表再返工呀。

回覆:clarachingching 的帖子

想問相片是正常証件size? 個格好大

(=.=) 發表於 16-10-27 00:43
想問相片是正常証件size? 個格好大
正常証件SIZE 就可以了

mandy_ng207 發表於 16-10-26 10:39
回覆 niclicma 的帖子

是早交form早in嗎?我想in 3/12, 但我是1/11早上交表的...我仲以為跟出世月份安排in ...
應該唔係跟出世月份安排面試, 我都覺得係早交表早IN,

回覆 Snowie_yung 的帖子

多謝各位。咁我仔實無望啦,咁多大B一齊報。不過都會去碰下運氣。只係無諗過培正話以學生為本,interview卻是大細B一齊,好似唔太公平。差一年真係差好遠架,我仔考N時試過去d大B先岩玩的interview,真係無一樣做到。除非佢個interview係極簡單,連細B都做到啦...

佢個interview真係唔難,過程好快。當然你唔會知IN乜,培正鍾意收大B好明顯,睇佢收生月份就知。有朋友過住經驗話,培正鍾意小朋友話嘢叻。上年IN話,每個小朋友問問題。唔係group in .

回覆:letiteasy 的帖子

請問家長們填左份問卷未?我諗同寫用左成日,又驚寫錯再寫過,好彩終於寫完,唉有時諗點解報幼稚園已經要準備咁多野...希望大家成功!

‹ 上一主題|下一主題