用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Irenechow622
go

17/18 PN [複製鏈接]

回覆:Cutekillq 的帖子

我想問下bb 16年出世係要下年幾月拎表?
同埋有冇要準備啲咩?

回覆 Cutekillq 的帖子

想請教下, 我地想小朋友有一個有想像力0既童年 (即係會天馬行空, 唔係照住大人俾0既框架去諗野, 樹葉唔一定係綠色...).  SUNKIDS 文化 sup- 唔 support 呢?

fishshum 發表於 16-11-23 09:45

想請教下, 我地想小朋友有一個有想像力0既童年 (即係會天馬行空, 唔係照住大人俾0 ...

校長一黎就講明家長唔好擦小朋友既功課,就算劃花晒都可以,所以我好buy, 就算小朋友心情唔好,唔識都好,錯左都唔所謂,話老師會觀察佢學到幾多

Kasa330 發表於 16-11-22 14:37
我想問下bb 16年出世係要下年幾月拎表?
同埋有冇要準備啲咩?

好像十月交表,11月初interview
9月留意網頁

Cutekillq 發表於 16-11-23 23:42
好像十月交表,11月初interview
9月留意網頁

謝謝你

Sunkids 優點
- 語境好,雙語教學,1個NET英文班主任,1個廣東話班主任,1個助教,28 學生,到k2,k3 全英普教學
- 英文使用SFA success for all program, 香港獨一,校長make sure所有老師及課程附合標準,是活動式教學,透過遊戲,五感去學習,有不用既lab: 觸感、臭覺、cooking lab味覺、視覺(放大鏡)、聽覺來學習,加深小朋友對學習興趣和認識
- 有eye level maths不用外補數
- 學術高、每週派生字咭回家可重溫
- 老師十分有愛心,對住好大情緒既小朋友都超有耐性
- 有好多活動:dress up party, thanks giving, picnic, xmas, culture week....
- 學費對比外面學校十分抵
- 學校通告好足,家長十分清楚學校所有活動和情況,經常讓家長準備廁紙筒、相片、執樹葉等來配合主題
- 學校十分重視生病通報機制,邊一班有傳染病一個個案都立即全校知,並且讓該班暫停大堂活動防止漫延
- 校長有心辦學,親力親為,學校有好多課外活動,k2 後有interview class可報,適合target直私家長

多謝分享!~~

Cutekillq 發表於 16-11-23 23:58
Sunkids 優點
- 語境好,雙語教學,1個NET英文班主任,1個廣東話班主任,1個助教,28 學生,到k2,k3 全英普 ...

thx for share, 好詳細^_^
請問妳小朋友讀到k3未?升小如何呢?

emily. 發表於 16-11-26 16:37
thx for share, 好詳細^_^
請問妳小朋友讀到k3未?升小如何呢?
未呀, 只是PN.

2014-2015 P1
14% 圓玄 /  李宗德
7% 音小 / 李金
5% 馮李佩瑤
4% 鄭任安
3% 呂祥光 / 激活
2% 優才, SFA, CKY, 聖瑪加利男女, 宏信, 九龍禮賢, 港同, 聖母, 陳守仁, .......
1% .......

2015-2016P1
22% 圓玄
15% 李宗德
7% 啓信
5% 鄭任安
3%激活
2% 李金, 蒙恩, 梁周順琴, 崇真,....
1% CKY,  聖瑪加利男女, 宣小, 音小, .....

‹ 上一主題|下一主題