用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 什麼是minecraft?
go

什麼是minecraft? [複製鏈接]

什麼是minecraft? 點玩法?會唔會沈迷? 你地有冇比小朋友玩?
謝謝!
   7    0    0    0

神通既google話:

https://minecraft.net/en/

醒目開學勳章 貢獻勳章

沉迷,迷得好緊要!最好笑係無俾佢玩過,都可以同人唱一輪水!

之後,我地買咗minecraft 嘅故事書俾佢睇....
恐龍家

小曳人 發表於 16-10-24 16:47
沉迷,迷得好緊要!最好笑係無俾佢玩過,都可以同人唱一輪水!
我仔一樣

請問邊度買到有關minecraft 的故事書?  中文定英文?  昂貴嗎?? 謝謝

醒目開學勳章 貢獻勳章

Cottonbb 發表於 16-10-24 16:56
我仔一樣

請問邊度買到有關minecraft 的故事書?  中文定英文?  昂貴嗎?? 謝謝
英文架,我地响book people 買,之前書展都見過有套裝賣,同book people連運費唔差好多,唔貴呀~  連運費20英磅 6本
Minecraft: GameKnight999 Collection - 6

恐龍家

唔該哂, 我之前向書展同商埸書店都只見到的是英文硬皮書,  似係攻略本....成百幾蚊一本, 我仔英文唔勁, 怕買左俾佢都睇唔明。

呢D係故事書??  對象俾九歲以上??

Cottonbb 發表於 16-10-24 17:13
唔該哂, 我之前向書展同商埸書店都只見到的是英文硬皮書,  似係攻略本....成百幾蚊一本, 我仔英文唔勁, 怕 ...

唔怕,玩玩吓,又有新嘢!

Cottonbb 發表於 16-10-24 17:13
唔該哂, 我之前向書展同商埸書店都只見到的是英文硬皮書,  似係攻略本....成百幾蚊一本, 我仔英文唔勁, 怕 ...

對,上面小曳人提到的是 Mark Cheverton  創作的 Minecraft 小說(對象9歲或以上),不是遊戲攻略。

hobitdou 發表於 16-10-24 15:12
什麼是minecraft? 點玩法?會唔會沈迷? 你地有冇比小朋友玩?
謝謝!

仔自從玩了後英文能力飛速增長。

lol

電子遊戲, 亞仔一得閒就玩, 有時和同學ONLINE 打, 我們在美國買了一套工略書返來, 唔影響學業我覺得無問題

schumacher 發表於 16-10-24 18:48
仔自從玩了後英文能力飛速增長。

我仔都學到好多英文。

hobitdou 發表於 16-10-24 15:12
謝謝!
我小朋友有玩,又買埋書,睇完又睇,我真係唔知點解佢咁沉迷................ 以我所知係D切屋既遊戲,自己DESGIN~

係咪似SIM CITY 個類遊戲? 定係要過關個D? 定要寫PROGRAM? 可唔可簡單講下點玩?點開始?

引用:Quote:Cottonbb+發表於+16-10-24+16:56+我

原帖由 小曳人 於 16-10-24 發表
英文架,我地响book people 買,之前書展都見過有套裝賣,同book people連運費唔差好多,唔貴呀~  連運費20 ...
可以影吓個cover睇吓嗎?

miaooo 發表於 16-10-25 15:50
可以影吓個cover睇吓嗎?

Below please see the boxed set cover.

回覆:huba 的帖子

Thx ar
Hope he can learn more English from it

小曳人 發表於 16-10-24 17:04
英文架,我地响book people 買,之前書展都見過有套裝賣,同book people連運費唔差好多,唔貴呀~  連運費20 ...

我囝之前想買呢套書,仲考慮緊買唔買,請問可唔可以影幾頁內容看看?thanks

小曳人  ok... 等我返屋企揾揾  發表於 16-11-23 18:02

醒目開學勳章 貢獻勳章

babykenny 發表於 16-11-23 17:59
我囝之前想買呢套書,仲考慮緊買唔買,請問可唔可以影幾頁內容看看?thanks
...

剛找到, amazon 有得look inside 呀!你上amazon 睇睇內容先!
https://www.amazon.com/Invasion-Overworld-Gameknight999-Unofficial-Minecrafters/dp/1632207117/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1479895367&sr=8-1&keywords=invasion+of+overworld
恐龍家

小曳人 發表於 16-11-23 18:03
剛找到, amazon 有得look inside 呀!你上amazon 睇睇內容先!
https://www.amazon.com/Invasion-Overworl ...

謝謝
‹ 上一主題|下一主題