用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請教: 發夢的選擇: 救恩vs聖士提反
樓主: datang8888
go

請教: 發夢的選擇: 救恩vs聖士提反   [複製鏈接]

Dele

回覆 Celinehan 的帖子

其實學校現在只call 了有關係 (直接出offer)及有debenture (3rd interview) 人士,學校校務處現階段只通知了這兩類家長,所以你小朋友仍有機會㗎!

AEteam 發表於 16-10-25 15:03
回覆 Celinehan 的帖子

其實學校現在只call 了有關係 (直接出offer)及有debenture (3rd interview) 人士 ...

但係呢個post嘅樓望主話佢N無喎。都唔知邊個消息先真。唉。

回覆 AEteam 的帖子

So appreciate your kind encouragement, still hoping

回覆:tiffany168168 的帖子

所以我好困惑。但我打电話到學校,她也是說現在只通知債券及有关係人仕。為什麼學校要這樣說?因為這裡有人已收到电話

樓主是否有關係我不作評論,但學校無需要向查詢的家長說謊。我是直接問學校員工的,本身亦無子女今年考學校,只是多事啫

引用:樓主是否有關係我不作評論,但學校無需要向

原帖由 AEteam 於 16-10-25 發表
樓主是否有關係我不作評論,但學校無需要向查詢的家長說謊。我是直接問學校員工的,本身亦無子女今年考學校 ...
Thx a lot.

AEteam 發表於 16-10-25 19:15
樓主是否有關係我不作評論,但學校無需要向查詢的家長說謊。我是直接問學校員工的,本身亦無子女今年考學校 ...

多謝,其實對我地已如熱鍋上的螞蟻的N無人士係好鼓舞㗎。appreciated.

引用:樓主是否有關係我不作評論,但學校無需要向

原帖由 AEteam 於 16-10-25 發表
Thx a lot

好明白大家擔心的心情,通常面試季節就會好多rumor,dbs 見4間房先有2nd interview,見兩間房就行人止步,不用2nd / 3rd round interview就有offers 但又無關係的神童等等,希望大家唔好太上心,因為好多消息係假的。平常心啦!

st. stephen 真係會分好多批約見,前後會差成一個月都有,大家耐心等下啦,因為擔心都無用。加油!

by the way, 如果收電話通知有3rd round interview 但又要等收信先知interview 那一日,那學校打個電話俾家長的目的是什麼? 打得電話一定會話你知面見日期時間,再確定你去唔去interview。所以有D故仔已經開始唔合理,大家自己分析一下啦!

Nath  agree  發表於 16-10-26 09:10

AEteam 發表於 16-10-26 08:29
好明白大家擔心的心情,通常面試季節就會好多rumor,dbs 見4間房先有2nd interview,見兩間房就行人止步, ...

Thanks for your advice! Really too many rumours floating around.

St Stephens : 有朋友在債卷隊已有offer。下星期應該會開始非債券隊。希望大家有好消息有3RD in。

引用:St+Stephens+:+有朋友在債卷隊已有offer。

原帖由 fishmeow 於 16-10-26 發表
St Stephens : 有朋友在債卷隊已有offer。下星期應該會開始非債券隊。希望大家有好消息有3RD in。 ...
有offer 定有3rd in ? thx

fishmeow  朋友話債卷隊已派彩。  發表於 16-10-29 00:33

fishmeow 發表於 16-10-26 19:40
St Stephens : 有朋友在債卷隊已有offer。下星期應該會開始非債券隊。希望大家有好消息有3RD in。 ...
近來天氣好, 3rd in 完去隔離沙灘玩下沙, 嘆下下午茶, 好開心架! Good luck!

fishmeow  好提議  發表於 16-10-29 00:24

引用:Quote:fishmeow+發表於+16-10-26+19:40+St+

原帖由 Nath 於 16-10-27 發表
近來天氣好, 3rd in 完去隔離沙灘玩下沙, 嘆下下午茶, 好開心架! Good luck!  ...
希望有機會啦。。。。

Nath    發表於 16-10-27 14:34

回覆 Nath 的帖子

2nd in就係嘅安排

Nath    發表於 16-10-27 16:42

musicfreer 發表於 16-10-26 23:20
有offer 定有3rd in ? thx

My friend who bought debenture got offer last week too!!!

fishmeow  消息一樣  發表於 16-10-29 00:34

引用:Quote:fishmeow+發表於+16-10-26+19:40+St+

原帖由 Nath 於 16-10-27 發表
近來天氣好, 3rd in 完去隔離沙灘玩下沙, 嘆下下午茶, 好開心架! Good luck!  ...
if we live near stanley....:)

"救恩,本人覺得廣告味太重
st stephen唔係貴族化架"<

廣告味太重 < 請問何以見得哩?
‹ 上一主題|下一主題