用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問 st.cat K1 interview 大概問D咩架?流程係點? ...
樓主: kathywong727
go

想問 st.cat K1 interview 大概問D咩架?流程係點?   [複製鏈接]

回覆:vivocity 的帖子

我都係PN收咗但無去讀

shrimpy 發表於 16-11-4 10:49
我都係PN收咗但無去讀

你in左未?我仔in英普,45mins就in完。係咪英普少人in 所以快d?

hppa  eng cantonese less than 30 minutes  發表於 16-11-4 12:23

我昨天去in,其實等的時間佔大部分,小朋友要比較有耐性,我見有D等到喊,in我估大約3至4分鐘,我基本上填卷只答了2題都in完,其實我個人估計家長填嗰份嘢目的係慎防家長提水,讓小朋友獨立完成答問,同埋問得好淺好直接

hppa    發表於 16-11-4 12:23

引用:Quote:shrimpy+發表於+16-11-4+10:49+ 我都

原帖由 vivocity 於 16-11-04 發表
你in左未?我仔in英普,45mins就in完。係咪英普少人in 所以快d?
In 完了,8:30英普,第一個in,好快走得

引用:Quote:原帖由+vivocity+於+16-11-04+發表你

原帖由 shrimpy 於 16-11-04 發表
In 完了,8:30英普,第一個in,好快走得
想問下你係咪好早交表? 可以咁早in.

alanjordan 發表於 16-11-4 11:37
我昨天去in,其實等的時間佔大部分,小朋友要比較有耐性,我見有D等到喊,in我估大約3至4分鐘,我基本上填 ...

慎防家長提水 < agree
不過我都有偷聽下佢做得岩唔岩

alanjordan 發表於 16-11-4 11:37
我昨天去in,其實等的時間佔大部分,小朋友要比較有耐性,我見有D等到喊,in我估大約3至4分鐘,我基本上填 ...

比起某新派學校,佢係偏淺。所以先年年都有人話識答都唔入。
而我偏向相信佢哋觀察小朋友的反應和動靜去㨂人。

回覆 jason1978 的帖子

第一間房考砌lego,肯砌肯拆我諗應該ok,要記住推番椅子同bye bye第二間房我個細b應該炒咗,因為一定要識講嘢,名字,幾歲同問顏色。還有砌那些花型膠積木,併圖,用木夾仔夾落公仔到。最後一藍食物要你抽腸仔同雞蛋放入拉鍊袋再拉埋拉鍊。已經覺得好難仲要呀媽一路填問卷唔準幫手,好忙。
走時byebye,拍番好椅子比餅干。

angelying1221 發表於 16-11-4 22:50
回覆 jason1978 的帖子

第一間房考砌lego,肯砌肯拆我諗應該ok,要記住推番椅子同bye bye第二間房我個細b應 ...

其實每年都大同小異,D問題都絕大部分大B handle 到,細B根本handle唔嚟,亦唔係只是佢呢間幼稚園,其他幼稚園好多都會咁樣,目的就係收多D大B,學校目標清晰明確,所以我細B上年都無遞form apply,今年先申請,所有都答到或做到,其實都無train,只是小朋友真的長大咗所以就識,佢問的問題都好直接簡單,好日常生活的事物,不過SC並唔係我首選

ElvisT 發表於 16-11-4 08:11
回覆 lambeanmama 的帖子

印象大約收外來生200人,其餘係原PN升上

謝謝。我昨天見完了。好流暢,安排好好。

我個仔係11月尾細B,前日考完K1,只有2個指令算做到,其餘全部肯做但做錯晒。佢當日好乖咁坐定聽老師講。未識講野,全程只係最後老師引佢講謝謝先講咗句……請問取錄機會大唔大?

hppa  Already the past. Wait for result. Do not think too much  發表於 16-11-6 12:34

引用:我個仔係11月尾細B,前日考完K1,只有2個指

原帖由 lily1995 於 16-11-05 發表
我個仔係11月尾細B,前日考完K1,只有2個指令算做到,其餘全部肯做但做錯晒。佢當日好乖咁坐定聽老師講。未 ...
Slim chance

letterland 發表於 16-11-3 22:26
有問家長問題
In國語唔使再填問卷

我個仔"付碌"做到曬,普通話in得好過廣東話好多

回覆樓主:

今年剩係分2日in? 大家估計大概幾多人apply呀?

hppa  3 days probably  發表於 16-11-6 12:35

回覆:想問 st.cat K1 interview 大概問D咩架

聽講有d考唱歌但有d又冇考。公平嗎? 定係根本求求其?

回覆 alanjordan 的帖子

我個NOV 細B。。。佢玩LEGO--->衰左。。。唔肯疊!!
但係問答都算OK喎。。。D問題細B其實都HANDLE得到的。。只是佢答唔答姐。。

好笑的是,,,我填填下問卷,無端端聽到佢答COFFEE, 我心唸,點解禁難既?問咖啡??
原來TEACHER拿佢個杯問佢係咩來的。。。。佢無答杯答左咖啡。。幾醒既。。。

預左唔收,但係可以答到70%以上,,,都幾好啦,,,WARMUP 下先,。

hppa    發表於 16-11-7 11:53
‹ 上一主題|下一主題