用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想問一般上門補習的費用.
go

想問一般上門補習的費用. [複製鏈接]

想問一般上門補習的費用.

想問補習費用, 如要請補習老師(Year 2大學生)來我家為兩位小朋友(P.5 & P.2)補習, 應怎樣計補習費. (月計還是鐘頭計呢. 如月計大概幾錢-需要每個星期來5日)或是(如鐘頭計-要隔日來兩個鐘大概又要幾錢呢?) .
請有經驗的媽媽給與意見..thanks.

Re: 想問一般上門補習的費用.

上門補習大多時鐘計,約每小時$60-$80
你住邊區?

我識一位朋友既朋友, 佢係之前做補習老師, 而家教番, 如果你要PM比我。

我住將軍澳嫁. 再想問問 , 咁如果每個鐘$60 每次兩個鐘就$120 兩位小朋友就比$240, 是否這樣計呀? 請再給我意見. 唔該.

唔係架,逐小時計,兩小時就$120,
你可以分開補,每人補一小時;
或者一齊補,共補兩小時。
視乎小朋友能唔能夠集中。

我以前幫一個家庭三兄妹補習,
佢地都係分開黎逐個補。

babyhowie
明白了,唔該晒.

From my information
Kindergarten ~ $150/hour
Primary ~ $120/hour

From what i know..it is about HK$250+ per hour for primary private tuition.  May be because the tutor is an experience teacher (about 10 years experience) from a band one primary school.   

我嘅經驗,year 2大學生補小學生,如果係中大或港大$$70-$100 per hour (視乎經驗),其他大學會平$10-$20 per hour.

我個女而家個補習老師都係讀緊大學year2,我個女5年班,收我$85,都補得幾好,同我有傾有講...hehe
各位姨姨好,我係cherrie,,我仲有個姐姐13歲啦,佢唔想出鏡,所以我......!!
‹ 上一主題|下一主題