用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖道迦南中學
樓主: lamsomei
go

聖道迦南中學   [複製鏈接]

cheuklokmom 發表於 16-11-28 17:28
回覆 2bsma 的帖子

請問聖道迦南中學多唔多活動 ?  遊學團之類 ?隔離果間我都鍾意,  第一場talk 全場爆满, ...

年年都有遊學團,不過我個仔無報名,他說要抽的。其實因為他寧願留係香港打機。
平時星期六學校會有些活動,如探訪老人院、農場等,很多是課程以內的活動,一定要參加。如今年中四,有很多生涯規劃的活動要出席。家長都係,開學至今,我們已經聽左三場家長會了。
隔離其實都真係幾好,又有泳池,我都好鐘意(emoji)
基督是我一家之主

2bsma 發表於 16-11-28 18:08
年年都有遊學團,不過我個仔無報名,他說要抽的。其實因為他寧願留係香港打機。
平時星期六學校會有些活動 ...

福建,羅氏同滙基差不多,當年有冇唸過呢間?

annie126 發表於 16-11-28 18:18
福建,羅氏同滙基差不多,當年有冇唸過呢間?

當年早上in 福建,有筆試的。個仔考完話頂唔順,好大壓力。下午迦南完全不是哪個氣氛,他在等緊in迦南的時候,已經話要選迦南了。當然宗教氛圍是我們的首要考慮條件。
講成績,當然是福建好好多啦。
基督是我一家之主

我想問吓報咗簡介會, 有冇電郵通知架? 定係到時入去講返名就得?

Thanks!

回覆 chanwendy 的帖子

昨天學校打電話來確認人數, 佢話直接進入就可以了.

mimi666 發表於 16-11-29 12:07
回覆 chanwendy 的帖子

昨天學校打電話來確認人數, 佢話直接進入就可以了.
我係報1月的簡介會, 咁應該到時都有人會通知我的了. 謝謝.

我女周六面试,周一通知被录取了,大家加油!

我仔都係上周六面試, 星期一收到電話取錄. 不過都係睇埋星期日information day才決定.

恭喜留上兩位mami,  小朋友喜欢學校嗎?  你們會註册嗎  ?  interveiw 難吾難 ? 我打算 睇埋星期日information day才決定交吾交表

我都係星期一收到取錄24號前註冊。今個星期四開始呈分試,無咁大壓力。
基督是我一家之主

回覆:聖道迦南中學

你地剩系報迦南一間?冇報其他?

http://www.friso.com.hk/ticker/ticker_p.jsp?dn=TON&mn=PINK&y=2008&m=6&d=29&bg=bg3&mk=pragnancy3.png[/img][/url]

註冊了是否不可以接受其它直資offer ?  因我其實心儀隔离個間, 但要3月才有result.  我擔心如有其它直資收亞仔, 我註册左就要放棄其它 直資中學

HI, 我女都是被取錄了, 都想了解學校多些才做最後決定.

引用:回覆+2bsma+的帖子 註冊了是否不可以接受

原帖由 cheuklokmom 於 16-11-30 發表

註冊了是否不可以接受其它直資offer ?  因我其實心儀隔离個間, 但要3月才有result.  我 ...
註册要交小六資料表给注册中學。如期後想註册其他學校,須往原先註冊學校取回小六資料表,再往其他收你的心儀学校註册。

請問直資中學,除了學費之外,會有很多離費嗎? 一般等於每月學費的百分之幾?

我唔覺有咩雜費,好多係用者自付,如果午餐費,旅行車費,va用品費都計雜費的話,咁都叫多囉

我囡都收咗!
D老師同職員好nice
***************** :roll: My Baby's Gallery :lol:

請問面試有沒有小組討論?
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

恭喜
‹ 上一主題|下一主題