用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 跑馬地寶血 VS 荃灣靈糧
go

跑馬地寶血 VS 荃灣靈糧 [複製鏈接]

邊間會較HAPPY呢?  課程邊間較好呢?

寶血同靈糧面試撞期, 大家會點揀?

謝謝!

0    0    0    0

地點相差好遠喎,揀間近嘅或者有校車安排的。

hha 發表於 16-10-15 11:57
地點相差好遠喎,揀間近嘅或者有校車安排的。
多謝你意見呀.我都係因為地點問題而掙扎.  但我較又較心儀寶血嘅環境.  所以揀唔落手

寶血都唔算好happy架...我見我朋友K2都好忙...日日有功課....靈糧就真係happy...不過睇地點啦!寶血好遠架...

寶血係好學校, 但又未至於好到日日由荃灣去上堂. 除非你肯搬, 否則我會揀荃靈.

回覆:跑馬地寶血 VS 荃灣靈糧

多謝大家嘅意見.  

其實我衣家係住葵青的. 呢2間都係要坐校車/保母車.  而我對葵青/荃灣校網都唔太熟.  所以都真係唔識揀.  而點解考慮咁遠嘅寶血, 係因為本身係舊生, 取錄會較有優勢. 而且點樣都有D情意結, 想自己小朋友讀返自己讀過嘅學校.  但都應該不能如願

回覆:跑馬地寶血 VS 荃灣靈糧

星星的後裔 發表於 16-10-17 22:02
寶血係好學校, 但又未至於好到日日由荃灣去上堂. 除非你肯搬, 否則我會揀荃靈.
...
寶血係好學校, 但又未至於好到日日由荃灣去上堂 -->> Agree!3歲人仔日日搭車咁長途, 來回都要2小時或以上, 返3年, 真係好晒時間!  

回覆 55479090 的帖子

當時報靈糧都係諗佢選擇最近嗰間.  都無考慮環境問題.  不過衣家都過哂報名時間了.  多謝你嘅提議.

之前出呢個POST係因為諗住寶血同靈糧嘅interview時間會撞, 但我今日收到寶血interview時間, 係反而同另一間心儀撞左.  我諗都真係天意叫我死左條心讀寶血
‹ 上一主題|下一主題