用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 BABINGTON@ 馬鞍山
go

BABINGTON@ 馬鞍山 [複製鏈接]

請教用家意見
   0    0    0    0

push

回覆:RHO1126 的帖子

我仔學左大半年,吾知好吾好,暫未見成果。
但有幾樣野我吾系好中意︰
1  一班太多人,堂堂都滿六個,有時有人補堂,即七人
2  老師吾穩定,我仔暑假上你地講果個好好既IAN SIR,阿仔都好LIKE佢,但這兩星期忽然話請假,仲吾知幾時番。另一個SIMON SIR原來又系代課,遲又走,佢又系幾好既老師。
3  一堂成250--300元,但卻師生比例一比七,吾系好值,但我暫時又吾知去邊度學英文好。都好苦惱
4 佢地要收1000 DEPOSIT,吾讀前一個月要通知佢地先攞番。其他英語中心好似無話要收DEPOSIT喎, 其實課室內只有桌、枱,要DEPOSIT黎做咩,驚小朋友整爛野要賠錢扣DEPOSIT嗎?
5  果女仔好HELPFUL  系真,同時佢超級HARDSELL

呢間野非常差,首先,負責人Catherine, 門口眼大大果位女士態度唔好,最初assessment唔會就人地時間,我小朋友要返下午班,佢堅持要我平日某一日下午來,請假來到又話老師今日唔得閒,玩咩,大人細路都請左假,最後又打俾我話可以星期六做assessment, 我小朋友最後上左一期regular course, 但blending學得好慢,我試過喺門口聽,其實老師好少講野,成日叫佢地寫字,phonics班房竟然係咁...最後我上左一期唔上,搵私人教,一樣價錢,進步好多
朋友亦有類似遭遇,又係專登請假去,佢仔仔怕羞,assessment最初做唔到,因為佢仔喊,老師完全冇耐性,叫佢地走,又話唔可以家長陪同;佢話之前本來有另一個女仔又係咁,又係不停喊,點知老師最後俾果個家長陪,但我朋友就唔可以,最後個老師仲同朋友講你已經冇時間,老師要上課,但其實我朋友準時到,只因為上一個用左佢d時間,完全unfair.

總之...唔推介...不過mos只有佢有得學RWI, 獨市

回覆樓主:

聽完兩位JM甘講,有點擔心tim。 我都有興趣join佢既english ladder,課程設計好似幾全面。當然我係電話問時,都覺得有點hardsell, 話通常其他人報english ladder十spea right, english ladder仲要二百五蚊左右一個鐘一堂, 相對其他係貴點。

Btw, 我想問下用什麼途徑請私人英文補習? 有沒有好的介紹,謝謝。

回覆:BABINGTON@ 馬鞍山

同意上面幾位所講,最大問題係師資極唔穩定,試過一個月內4堂都唔同老師。另外負責人超hard sell, 為湊人數開班,安排小朋友入不適合程度的班。某D course 明明一早講明上某數量堂數就完一個level ,結果可以extend 多6-7堂,拖住來教,多收學費。

babieblue 發表於 16-11-15 19:08
同意上面幾位所講,最大問題係師資極唔穩定,試過一個月內4堂都唔同老師。另外負責人超hard sell, 為湊人數 ...

極同意!暑假至今換了四個老師。上年有net 教,宜家請後生ABC, 師資越來越差!下月決定不繼續了!

ivvywong 發表於 16-12-1 17:15
極同意!暑假至今換了四個老師。上年有net 教,宜家請後生ABC, 師資越來越差!下月決定不繼續了!

咩原來咁差。我仲諗住係石門轉過來添 但石門返rwi 又幾好 返佐三個月 上捚F1  老師都穩定

Fanny331 發表於 16-10-20 20:42
你好,我小朋友係馬安山分校上左接近一年,佢有English ladder同rwi 兩種課程,報名時需要做一次assessment ...
Hi,你小朋友响Babington讀緊嗎?我準備幫阿女報RWI,可以搵你做referral嗎?明天開學,有啲急。

引用:我二個小朋友都係喺mos+babington+,Cather

原帖由 Marcus_mum 於 16-12-10 發表
我二個小朋友都係喺mos babington ,Catherine 都有分析比我聽,但無叫我一定要join 架,我覺得最緊要係我 ...
你小朋友學了幾耐有cert?

ivvywong 發表於 16-12-1 17:15

我都係呢個原因無再JOIN, 師資極唔穩定. 佢地D補堂安排極差,可以係補堂時,個老師都吾知你係黎補堂,混反小朋友入低班, 最大問題佢教反之前教過的野

基本上成個進步比佢地拖慢左, 仲要上左甘耐,都無老師會同你FOLLOW UP小朋友進度, 浪費時間.

ylchen 發表於 16-12-6 22:24
咩原來咁差。我仲諗住係石門轉過來添 但石門返rwi 又幾好 返佐三個月 上捚F1  老師都穩定
...

千其吾好轉.

同意上面幾位所講,最大問題係師資極唔穩定,試過一個月內4堂都唔同老師。另外負責人超hard sell, 為湊人數 ...

我都係經歷過係甘樣. 拖住來教,多收學費

MaryB 發表於 17-1-6 16:21
我都係經歷過係甘樣. 拖住來教,多收學費

晤知黃埔分校点呢?

Babington@ MOS 真的唔掂……阿女上了半年冇再上了…………
‹ 上一主題|下一主題