用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 求救--Trinity 音樂考試
樓主: junlymom
go

求救--Trinity 音樂考試 [複製鏈接]

junlymom 發表於 16-10-11 21:05
明白,請問正常應該是考試後幾耐收到分紙同證書?和請問是否email英國網上address就收到chief executive  ...

網上寫考完試2-3個月會收到分紙,如果3個月都收不到就可以查詢。我不太記得,當年我應該是3個月後開始追,最小追了1至2個月。另外,現在網上寫如果要問曲目,可寫給[email protected], attention: Chief Examiner. 我估當年我都是寫這個電郵地址。

chinhing 發表於 16-10-11 21:47
Trinity係要有耐性等,當年等佢張分紙,都等咗兩個月左右。2014考LT,今年年尾先有畢業禮。
...

謝謝妳呀!

Rowena 發表於 16-10-11 22:14
網上寫考完試2-3個月會收到分紙,如果3個月都收不到就可以查詢。我不太記得,當年我應該是3個月後開始追, ...

謝謝妳詳細分享呀!我希望有兩手凖備,他們真的太可怕了。請問最後妳囡囡考試後幾時先收到cert呢?

junlymom 發表於 16-10-11 22:30
謝謝妳詳細分享呀!我希望有兩手凖備,他們真的太可怕了。請問最後妳囡囡考試後幾時先收到cert呢?
...

我估1年內,只收信,因為張cert 是oversized, 他們不肯寄,要親自上他們尖沙咀辦公室拿。

Rowena 發表於 16-10-11 22:35
我估1年內,只收信,因為張cert 是oversized, 他們不肯寄,要親自上他們尖沙咀辦公室拿。
...

咁搞笑,我係收掛號㗎。

回覆:求救--Trinity 音樂考試

香港的Trinity考試係由某琴行包辦,個電話形同虛設已是多年的問題。

問和審批programme的問題一定要直接email英國果邊,其他問題你可以走入佢地任何一間分行問,如果佢比個查詢電話你,你堅持話你都打過,冇人聽,要分行職員直接幫你聯絡查詢。

ATCL (Flute Recital), MA(CUHK), BSSc(CUHK)

FrankieFlute 發表於 16-10-12 13:54
香港的Trinity考試係由某琴行包辦,個電話形同虛設已是多年的問題。

問和審批programme的問題一定要直接em ...

謝謝你呀!唉我地上左去幾次終於問到一個下下星期的time slot了但至今仍未收到examiner係邊個和contact information!仍需繼續作戰唉。

junlymom 發表於 16-10-13 10:28
謝謝你呀!唉我地上左去幾次終於問到一個下下星期的time slot了但至今仍未收到examiner係邊個和contact in ...

應該事前不知道examiner 是誰,只是準時去到試場就可以。

Rowena 發表於 16-10-13 11:46
應該事前不知道examiner 是誰,只是準時去到試場就可以。

但係老師果曰唔得閒,要我們自己去接examiner!

junlymom 發表於 16-10-13 11:52

甚麼是"接" examiner? 考甚麼樂器?

Rowena 發表於 16-10-13 11:56
甚麼是"接" examiner? 考甚麼樂器?

我地想係老師studio 考,所以要自己接呵

junlymom 發表於 16-10-13 14:36
我地想係老師studio 考,所以要自己接呵

Oh, 未試過; 是甚麼樂器?

Rowena 發表於 16-10-13 14:50
Oh, 未試過; 是甚麼樂器?

Violin, 請問你小朋友以前是係果曰琴行考的嗎?是鋼琴嗎?

junlymom 發表於 16-10-13 16:10
Violin, 請問你小朋友以前是係果曰琴行考的嗎?是鋼琴嗎?

她考鋼琴和小提琴AT 都是他們指定的琴行,好似都是柏x, 但當時冇得選擇自己老師studio 。(雖然老師都冇studio, 因為兩個都在家教學生。)

Rowena 發表於 16-10-13 16:29
她考鋼琴和小提琴AT 都是他們指定的琴行,好似都是柏x, 但當時冇得選擇自己老師studio 。(雖然老師都冇stu ...

明白,非常感激妳無私分享呀!相信妳小朋友都係願意助人的人。
請問他們考埋LT...未呀?

junlymom 發表於 16-10-13 16:42
明白,非常感激妳無私分享呀!相信妳小朋友都係願意助人的人。
請問他們考埋LT...未呀?
...

我得一個女,她現在讀大二,應該暫時不會考LT了!

引用:Quote:FrankieFlute+發表於+16-10-12+13:54

原帖由 junlymom 於 16-10-13 發表
謝謝你呀!唉我地上左去幾次終於問到一個下下星期的time slot了但至今仍未收到examiner係邊個和contact in ...
係考試場地有貼出考官資料,但絕對吾會係寄出的准考証度/資料度提供考官嘅事!

引用:Quote:Rowena+發表於+16-10-13+11:46+ 應該

原帖由 junlymom 於 16-10-13 發表
接examiner?????咁攪笑???!!我第一次聽要考生去接examiner。其實你收到信去邊個場地未??一般都係由承辦機構(即柏b)嘅職員去接考官,如果個考官吾係第一次到,佢自己都識自己去。

Gina11 發表於 16-10-13 22:48
接examiner?????咁攪笑???!!我第一次聽要考生去接examiner。其實你收到信去邊個場地未??一般都係由承辦機構 ...
I know someone having the exam at her own home and she also needed to pick up the examiner but by taxi.

chinhing 發表於 16-10-11 21:47
Trinity係要有耐性等,當年等佢張分紙,都等咗兩個月左右。2014考LT,今年年尾先有畢業禮。
...
我2011年5月考LT, 2014先有畢業典禮……我2013年搬屋,諗住2012成年冇人通知有畢業典禮,以為Trinity唔搞畢業典禮,所以冇通知佢哋改地址,點知從朋友口中先知Trinity拖到2014年先幫2011年考嘅考生舉行畢業典禮,激死我,miss 咗
‹ 上一主題|下一主題