用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如大坑真光收你甘願放棄大抽獎嗎?
go

如大坑真光收你甘願放棄大抽獎嗎?

大坑交通好方便喎,巴士上山幾分鐘就到,而且多數係坐校車返學。
而小學放食飯係唔會放出街自己食,所以唔存在"吾方便"呢個問題。

引用:大坑交通好方便喎,巴士上山幾分鐘就到,而

penguin8 發表於 16-10-5 10:37
我指中學放飯
中學搭mtr要轉車上大坑吾方便
哦,呢度係小學選校版面喎 ?!

如果係問 : 個女6年後升中,會唔會放飯很唔方便,或者中學時的交通問題...........

好似諗得太遠了!.....同埋果d 都唔係問題,人地 d 學生幾十年來,返學同食飯都正常到不得了,一點問題都沒有喎 !

引用:+本帖最後由+punlik+於+16-10-5+10:59+編輯

引用:+本帖最後由+punlik+於+16-10-5+11:21+編輯

回覆:如大坑真光收你甘願放棄大抽獎嗎?

我都面對緊同一問題,如有真光小學offer會唔會放棄大抽獎,本人住11網,但龍年競爭好大,唉,

有真光OFFER但放棄去大抽獎, 抽中就話姐, 如抽唔中一定會後悔到不得了, 所以學費如果唔係主因, 我覺得都係應該TAKE THIS OFFER.  

dereklg  做任何決定之前,必先學會不能後悔,因為,我們都是成人了  發表於 16-10-5 15:44
Chirley    發表於 16-10-5 15:16
希望每天開心渡過 ;-)

我會,我寧願搬到附近住,6年之後不用煩。

penguin8 發表於 16-10-5 09:01
如大坑真光收,你會甘願放棄大抽獎嗎?
考慮因素例如:
大坑真係吾方便

我係真光舊生,其實都好方便架。

引用:我都面對緊同一問題,如有真光小學offer會

我想問下, 讀緊大坑真幼, K3時應該會INTERVIEW 考大坑真小P1, 但有家姐一間津校保險, 我係咪可以照樣INTERVIEW大坑真小, 如果收, 最後自行階段決定讀津校或是上大坑真幼?

mavismama0520 發表於 16-10-5 15:29
我想問下, 讀緊大坑真幼, K3時應該會INTERVIEW 考大坑真小P1, 但有家姐一間津校保險, 我係咪可以照樣INTERV ...
係呀
希望每天開心渡過 ;-)

你考到先想吧!考到都唔容易

penguin8 發表於 16-10-5 09:01
如大坑真光收,你會甘願放棄大抽獎嗎?
考慮因素例如:
大坑真係吾方便

Unless有打底或必收生,否則一定讀
Ps1: 我參觀過,學生幾開心。
Ps2: 我覺得算方便

我囡今年剛K1, 已諗緊同樣問題... 我可以搬返去12網住,都幾苦惱