用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英航機票問題
go

英航機票問題 [複製鏈接]

唉,阿仔突然話March term break 要先去Geneva Physics trip, 遲幾日先返。我已買咗英航倒頭來回機票,而家要改期。記得大家有share 過打上英航的熱綫同搵邊個CS 好d?唔該可否再share 過?thanks

0    0    0    0

回覆樓主:

ruby1219, 有家長曾提及找 "Velma Ho", 你試試。

Velma Ho 好似無系英航做喇

引用:ruby1219,+有家長曾提及找+"Velma+Ho",+你

原帖由 SYSquare 於 16-10-05 發表
ruby1219, 有家長曾提及找 "Velma Ho", 你試試。
Thanks! Any direct number ?

回覆:英航機票問題

八一八,倒頭飛改要手續費?

brother4 發表於 16-10-5 10:03

當然要,好似係£100。

回覆樓主:

所以我覺得高年級就唔好買倒頭,除非好肯定唔會改期!

倒頭飞改日子收£100,計埋exchange rate, 罰左702蚊港幣,直接打去hotline改,我尋日都改左easter的倒頭票

引用:八一八,倒頭飛改要手續費? +

原帖由 brother4 於 16-10-05 發表
Yes. Checked la, every change will charge £100

引用:倒頭飞改日子收£100,計埋exchange+rate,+

原帖由 tung_yan0623 於 16-10-05 發表
倒頭飞改日子收£100,計埋exchange rate, 罰左702蚊港幣,直接打去hotline改,我尋日都改左easter的倒頭票 ...
個CS 叫我自己上網改,慳返$300手續費喎。

回覆 Ruby1219 的帖子

我仔未夠16可叫hotline改,否則要比300元电話改手續費,上網自己改可慳返300

引用:所以我覺得高年級就唔好買倒頭,除非好肯定

原帖由 亮燈 於 16-10-05 發表
所以我覺得高年級就唔好買倒頭,除非好肯定唔會改期!
應該倒吾倒頭改期都要比$。
同意高年級後改機票機會高咗!阿仔開始「大膽」同多咗興趣join 學校丶同學嘅trips

Ruby1219 發表於 16-10-5 17:12
應該倒吾倒頭改期都要比$。
同意高年級後改機票機會高咗!阿仔開始「大膽」同多咗興趣join 學校丶同學嘅tr ...

係呀!所以阿大一月返學果程都未買!

舊年試過倒頭飛改日子俾多約一千,計埋仍然平過學生飛!

我的小朋友於Easter Term Break 要去學校舉辦的Trip,而我買嘅機票唔可以改,所以要買過張單程比佢

請問大家英航機票改行程是否只比£100,是否需要再比差價? 改機票嘅費用總共大約幾錢?

容小桃 發表於 16-10-9 16:55
我的小朋友於Easter Term Break 要去學校舉辦的Trip,而我買嘅機票唔可以改,所以要買過張單程比佢:igiveup ...
£100係基本,如果你買唔番原本張機票嘅class,就要補class difference。
‹ 上一主題|下一主題