用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 06年9月入讀46網小一家長請進
樓主: seegui
go

06年9月入讀46網小一家長請進 [複製鏈接]

Re: 06入讀46網小一請進

Hello Seegui

你講升中聖若翰係男校是指學校級別、係唔係會比別的學校派得好

Rainbowc.

我個小朋友是男仔.

我想講在升中時官塘網的好學校大多數是天主教辨學, 男校都佔幾间. 而'聖若翰'每年派位都幾好, 所以我有咁嘅意見.當然都要小朋友成績好才有更大機會入好中學.

所以如果你揀嘉諾撒,升中時應該是九龍城黃大仙個網啦.

seegui

Rainbowc,

聖若翰有校車,去坪石$2-3xx元。

上年和今年聖若翰參加試行小班教學,又由4次考試減至2考2測,由03年起,cut 精英班, 應該無以前咁吹谷。

Seegui,

46網每間學校在第一round都不是超額很多,如total 120(4班)-160(5班), 位都係收百幾二佰表,1.25人曾一個位,入到幾會好高。妳會問我點知   我從他們1st round 自行收生的 NOs. 估的。

部份直資結果是後過1st round 的result 的,妳考咗先再選擇law。

各位媽咪好

多謝各位解答,我會好好的參長。

九龍灣聖若翰 – 今年小一行小班教學,唔知成效如何呢﹖有無人知呀﹖

九龍灣聖若翰 – 今年小一行小班教學,唔知成效如何呢﹖有無人知呀﹖

我都想知,有無人知道可以講下嗎?

請問有冇人知聖公會九龍灣基樂小學先幾年升中派位如何?
因我都想幫我個仔報讀這校.

‹ 上一主題|下一主題