用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慈小學 有無人第一輪自行派位選了基慈?
go

有無人第一輪自行派位選了基慈? [複製鏈接]

想問下大家,有無人第一輪自行派位就已經選了基慈?
   0    0    0    0

stellaluilui001 發表於 16-9-28 12:09
想問下大家,有無人第一輪自行派位就已經選了基慈?

我係

蝸牛媽媽 發表於 16-9-29 00:52
我係

我都係啊,請問你係因為有哥哥姐姐定係欣賞間學校啊?我係第一個小朋友,不過真心喜歡哩間學校,希望我地都第一輪成功

stellaluilui001 發表於 16-10-1 22:26
我都係啊,請問你係因為有哥哥姐姐定係欣賞間學校啊?我係第一個小朋友,不過真心喜歡哩間學校,希望我地 ...

我都係因為鍾意學校教學方式,所以揀佢

想問你地最後自行是否收左?成功入左基慈?
現在小朋友返學開唔開心?有乜心得?
囝囝明年要報,亦想揀基慈,但學校位置有點遠,心大心細中。

我小朋友讀緊小一,佢勁中意返學,唔中意放假,因放假見唔到老師和同學仔,我有問佢你最中意邊科?佢話科科都中意,曾有同我講,想係學校瞓....佢中意呢間小學多過幼稚園。
詳情可看我另一POST「參觀後感」有埋返咗學幾個月到半個學期的分享。
我有朋友讀傳統學校,前幾個月好開心功課只有四五樣,但幾個月後就成8﹣10樣功課,小朋友做到好夜先可以瞓,回家無晒玩既時間,但基慈小一到現在為止都KEEP住4-6樣,仲要有D係學校導修堂已做咗,所以小一生活好開心!

回覆 kingsum1027 的帖子

多謝回覆!!睇左你的簡介,想再知多點!!你知唔知今年有冇開放日,會是哪天?

回覆 yungyung0 的帖子

去年我記得除咗一月,五月都仲有一次參觀架,記得留意去報名啊!

回覆 yungyung0 的帖子

5月20及27日都有開放日 不過要留意校網 好似要報名 我女今年K2 我對基慈都有興趣呀 感覺佢地教學有創意
功課量相對小 同埋有導修班 小朋友番學開心 家長放學亦唔駛跟太多功課

你感受到的,我個人覺得係事實!
‹ 上一主題|下一主題