用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 紅十字會、童軍、女童軍有何分別?
go

紅十字會、童軍、女童軍有何分別? [複製鏈接]

紅十字會、童軍、女童軍有何分別?

每一個會都有他們的特色或是主要訓練孩子發展的重點。 請分享一下他們的分別,以便替孩子選擇合適他們性格的團隊。

唔該!

紅十字會、童軍、女童軍有何分別?

Parents

Any idea?

Re: 紅十字會、童軍、女童軍有何分別?

Why don't you check their website to figure out?
I can give you their links:
SCOUT ASSOCIATION OF HK
HONG KONG GIRL GUILDES ASSOCIATION
HONG KONG RED CROSS
Hope can help you!

我諗紅十字會著重急救訓練...因為要個急救試合格佢先會收你!  不過都有步操訓練...
而童軍就咩都有得學, 不過我見好多童軍都比較喜歡行山, 同埋繩結...
女童軍都係咩都有得學, 但係就唔會好似男童軍咁, 咁outgoing..! 學0的0野都會女性化0的, 會文靜0的...

希望幫到你啦..

Mrs Correia & doris_cot

Thank you.  All information is useful to me.   :wink:
‹ 上一主題|下一主題