用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小兒12網,得15分,今年競爭甘大,應該點選,求各位意見 ...
go

小兒12網,得15分,今年競爭甘大,應該點選,求各位意見 [複製鏈接]

小兒12網,得15分,今年競爭甘大,應該點選,求各位意見
   0    0    0    0

是否任何機會都沒有,好擔心

回覆:小兒12網,得15分,今年競爭甘大,應該點選,求各位意見

如果爸爸或媽媽舊校唔遠,亦你覺得ok,咁可以揀,但自行派咗之後,注意你會冇咗大插獎機會,或者你可唔同區,而且又要你心儀都學校,留返將來不幸叩門時,你叩返果間學校可加誠意分,又或者揀你自己果區必要111既學校
其實你15分自行派到心儀學校係冇咩希望,當佈署之後仲好

回覆 HadesBB 的帖子

多謝你意見,睇黎真係睇下之後叩門吧了

Chanbolovepama 發表於 16-9-22 00:11
小兒12網,得15分,今年競爭甘大,應該點選,求各位意見

12網揸基本分數自行無物運行。

揀一間當叩門表個態!

喺12網揸住15分,如果經濟又許可,我會同小朋友考定可以大抽獎嘅私校揸手(考到一間個心都定好多,填表抽獎會無咁騰雞,至少乙一可以填返真正心頭好搏一鋪,反正抽獎個個靠運啫😌),15分喺呢個網嘅好學校都無乜作為(揸20分自行先叫有D機會),所以應該遞去一間妳認為真正適合小朋友嘅學校作日後叩門用,雖然好多學校到叩門一刻都已經唔care妳係唔係1-1-1,我自己就咁睇,面試嘅嘢完全係講天時,地利人和,幾勁都無人可以擔保interview 時可以發揮到水凖,(今年電視訪問嗰個...抽中神校小朋友個brainless呀媽話小朋友無壓力,唔知咩係辛苦簡直係bull shxt!)所以我會自行揀間適合小朋友性格而我又鐘意嘅學校遞表,萬一叩門要見父母,我都可以好流利咁講得出學校嘅好處同適合小朋友嘅原因丫~

多謝各位意見

回覆:Jayann 的帖子

如果15分,係咪搬去12都冇乜意思?

醒目開學勳章 王國長老

校網主要影響大抽獎。同自行分數無關

回覆 begoodtome 的帖子

我見妳個heading, 妳唔係本身住喺12網架咩?因為要特登搬過去嘅話,妳要考慮嘅因素又會多左~

回覆:Jayann 的帖子

我唔係呀,我係荃灣,15分,睇下搬去邊

15分, 應該邊區分都唔大, 靠運氣

回覆 Chanbolovepama 的帖子

得15分,可試官校/無宗教, 有些微機會

回覆:小兒12網,得15分,今年競爭甘大,應該點選,求各位意見

If 20 分,龍仔下年搬遷邊区好D?谢回覆。

回覆 Pinkmoon 的帖子

計分不用搬 全港報邊都可以
‹ 上一主題|下一主題