用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 95 網有無邊間小學適合SEN小朋友
go

[學校] 95 網有無邊間小學適合SEN小朋友 [複製鏈接]

想問下大家 95 網有無邊間小學, 課程無甘深, 學校包容度大d, 對 SEN 小朋友關顧度大d
睇緊佛教黃藻森, 聖公會基德, 仁濟陳耀星, 梁省德, 田家炳

唔好意思, 因為唔係甘熟95 網, 可否幫忙🙏🙏🙏
   1    0    0    0

回覆:95 網有無邊間小學適合SEN小朋友

田家炳就不建議去拉。因為我去過田家炳開放日。他們的活動很多。基本運動都有活動。但他們也注重學生月術成績

回覆 yeeyee1234 的帖子

謝謝回覆, 我都有去簡介會, 覺得好似好多活動, 但無咩提支援, 所以再睇下

回覆:95 網有無邊間小學適合SEN小朋友

聽治療師說, 黃藻森和佛教志蓮對Sen 的支援比較多

回覆 琪寶 的帖子

好的, 謝謝回覆

黃藻森, 老師,校長,校工都好有愛心.

我仔上年入讀小一, 班主任跟得好貼, 會 whatapp or 電話同我講仔在學校情況, 支援十分足夠, 有言語治療, 社交小組, 小一有樂器堂, 鼓勵小朋友接觸多原化事物. 有游水班, 我初頭都驚學校照顧唔到 sen 小朋友游水, 但最後又ok .

學校係有心辦學, 令家長放心交小朋友比佢地, 你最好去學校參觀下, 會了解更多.
‹ 上一主題|下一主題