用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 韓國國際學校
樓主: siuwing6
go

韓國國際學校   [複製鏈接]

我仔而家讀緊本地英文小學3年級,有興趣考kis,請問kis yr 4/5多插班位嗎?同埋高年級開始會有測驗考試嗎?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

今日見咗Head of ESL access ESL 水平,請問他是否很惡的?他側問我阿女以前小學的事,又話我講嘢唔望佢,望住shelly. 搞到我想withdraw offer.如果英文好,就唔洗入ESL.仲要見咗只係15分鐘,但我哋坐車來回已花了一個半小時。

littleoioi 發表於 21-5-26 22:07
我仔而家讀緊本地英文小學3年級,有興趣考kis,請問kis yr 4/5多插班位嗎?同埋高年級開始會有測驗考試嗎? ...

Y7先開始有考試

Madyu 發表於 21-6-4 17:06
Y7先開始有考試
Y6已要考checkpoint校外試

即係小學主要都係做下project, 讀書報告咁?中學至開始多功課測驗考試?

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

Karenfongsw 發表於 21-5-17 12:06
我仔仔考今年九月既Yr8,13/4考左試,話兩星期通知,但到依家都未有消息!想請教一下,KIS會唔會有reject l ...

請問你收到通知未呀?我到而家都仲未收到email,之前我sent過一次去問,Marcus 好快覆我話第二個星期會打電話俾我,到現在都係音訊全無  

jane0809 發表於 21-6-20 16:45
請問你收到通知未呀?我到而家都仲未收到email,之前我sent過一次去問,Marcus 好快覆我話第二個星期會打電 ...

我仔考完試3日後收到email 話已經錄取!Y9
我諗你打電話俾Marcus 問吓

gooloo1007 發表於 21-6-20 17:12
我仔考完試3日後收到email 話已經錄取!Y9
我諗你打電話俾Marcus 問吓
...

Thx for ur suggestion

回覆 jane0809 的帖子

仲未收到任何通知呀,我send過兩次email都無覆!所以想知係咪佢地習慣唔收就唔覆囉!打電話去就話佢行開咗,叫我email佢

Karenfongsw 發表於 21-6-21 10:20
回覆 jane0809 的帖子

仲未收到任何通知呀,我send過兩次email都無覆!所以想知係咪佢地習慣唔收就唔覆囉 ...

Same here ,我覺得唔係唔收,但又未有位住,所以避開唔覆住

打電話問野都好困難,我老公首先打去問,話會回覆但冇回覆,然後派我再打,我都係遇到同樣情況,我已經前後共打左3次,第3次時我忍唔住話我今次都打到第4次啦,終於隔2個鐘左右之後Marcus就回覆我啦

我查詢Y5有冇位,原來前面都有6個人在waiting list,仲以為移民潮會有唔少人放位出黎

我仔黎緊8月讀Y1,我之前send email問過學校有關開學既資料,佢話7月會透過email send 出黎,但暫時都仲未收到。有冇人已經收到?

freshchoco 發表於 21-7-12 17:30
我仔黎緊8月讀Y1,我之前send email問過學校有關開學既資料,佢話7月會透過email send 出黎,但暫時都仲未 ...

我今天sent email問過,回覆話最遲下星期會收到有關開學資料。

回覆 JJ116 的帖子

Thanks

想請教一下如果囡囡9月升G5,咁我依家係咪應該申請G6而唔係G5?因為我見佢二三月先做assessment到時都已經差唔多升G6, thanks!

想請教一下

我囡LS升三年級,想apply Y4。
Website寫明9-12月apply, 2-3月interview. 係咪最快都要等到2nd term先有機會插班嗎?

anegoangie 發表於 21-7-19 10:54
想請教一下

我囡LS升三年級,想apply Y4。

唔一定,一般學校有位就會call人見,特別近來多不同學生流動,如果有人退學,可能趕得切九月入學都唔定
‹ 上一主題|下一主題