用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 嘉德麗 AM vs 九龍禮賢 PM
go

嘉德麗 AM vs 九龍禮賢 PM [複製鏈接]

應該點揀好?? 但讀下午班想俾佢平日學下興趣班都好難安排!
   0    0    0    0

回覆:mslala 的帖子

早上的興趣班選擇不多,讀下午班多數星期六日先上到堂

回覆樓主:

讀上午好處太多,下午會令小朋友生活時間亂哂,興趣班亦難安排。
當個好爸爸

回覆 GG寶 的帖子

即如果俾你揀你都會放棄禮賢??

回覆 boyboobee 的帖子

其實我諗住禮賢有機會可上小學, 所以先俾佢讀, 但係英文堂真係好少, 每星期得3堂仲要時間唔太多
嘉德麗有英普, 上午班, 好難取捨, 我諗左好耐都唔知點決定

mslala 發表於 16-10-5 10:38
回覆 boyboobee 的帖子

其實我諗住禮賢有機會可上小學, 所以先俾佢讀, 但係英文堂真係好少, 每星期得3堂仲 ...

禮小得100個位左右,有約50個留比禮幼,其實非必收的,是否考慮實際上小朋友學到幾多嘢,同埋教學模式、教學程度是否合適去選會更合理呢?
當個好爸爸

回覆:mslala 的帖子

看看你想要咩,如果都搏直資,好似有語境都重要,加埋上午班還可以再栽培。如果想輕鬆一點,有機會直上,選九龍禮賢也不錯,For reference,K1上學期keep住二至五都有一份功課

回覆 GG寶 的帖子

我仔而家都讀緊, 都知一星期要做4日功課, 但始終都要放棄一間喇, 感覺上禮賢英文唔夠, 一定要外補~ 你有仔女都讀緊禮賢? 你會唔會擔心語境唔夠??
‹ 上一主題|下一主題