用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 34網 褔馬乙二仲有無機會?
樓主: 波頓媽媽
go

34網 褔馬乙二仲有無機會? [複製鏈接]

beyondcontrol 發表於 16-10-4 13:46
我係錯誤示範,千祈唔好学我,哈。因為我有私校揸手,所以填得好搏。我乙一二都是填該網勁多人争的女校,中 ...

你有私小揸, 比我都一定會搏, 你咁填絕對無錯

我個係仔, 不可以填勁hit 女校

乙二馬善樂有機, 明晒, 謝謝!

請問你報左邊幾間私小? 可否分享下? 謝謝!

yiu_mimi 發表於 16-10-4 13:57
你有私小揸手, 比我都一定會搏, 你咁填絕對無錯
我個係仔, 不可以填勁hit 女校 乙二馬善樂有機, 明 ...
宜家你暫時問呢個問題係無意思。

不如等到明年一月下旬填寫統一派位表格時,睇下每一間學校統一派位分配仲有幾多個學額再作打算。

我覺得如果乙一填得非常進取時,乙二就要填得非常保守,否則可能連寶校都派唔到,有機會派到黃大仙網既學校。當然,如果你已經有直私在手,你填表揀學校時自然會進取啲。

我覺得乙二放聖馬善樂都係有機會,但係機會大約會有幾高呢?無人會知道。

不過都要等明年一月公怖學位餘額既資料至可以安排選校策略。

一個閒人 發表於 16-10-4 14:29
宜家你暫時問呢個問題係無意思。

不如等到明年一月下旬填寫統一派位表格時,睇下每一間學校統一派位分配仲 ...

唔該哂你

引用:Quote:原帖由+yiu_mimi+於+16-10-04+發表乙

原帖由 beyondcontrol 於 16-10-04 發表
我係錯誤示範,千祈唔好学我,哈。因為我有私校揸手,所以填得好搏。我乙一二都是填該網勁多人争的女校,中 ...
我都係有私小backup,但乙二都唔中合一堂,乙三自殺式放咗陳瑞祺,最終要叩門了

引用:Quote:原帖由+beyondcontrol+於+16-10-04+

原帖由 HadesBB 於 16-10-04 發表
我都係有私小backup,但乙二都唔中合一堂,乙三自殺式放咗陳瑞祺,最終要叩門了

...
yes ar我最後都有叩門呀,勁痛苦,有冇實力呢個階段自知,令人好頹。各位如打算叩門,溫定小一嘢啦。

引用:Quote:原帖由+HadesBB+於+16-10-04+發表我

原帖由 beyondcontrol 於 16-10-05 發表
yes ar我最後都有叩門呀,勁痛苦,有冇實力呢個階段自知,令人好頹。各位如打算叩門,溫定小一嘢啦。

...
係,叩門果排我真心覺得我就算好努力都唔知點幫個囝,睇住佢入去叩門,一星期叩幾間,first in second in再等,好慘!間間學校四百人以上考,又筆試又口試好慘,我真係癲咗咁,走咗去買backup間學校校服,諗住算喇唔強求,之後就終於有學校call

引用:Quote:原帖由+beyondcontrol+於+16-10-05+

原帖由 HadesBB 於 16-10-07 發表
係,叩門果排我真心覺得我就算好努力都唔知點幫個囝,睇住佢入去叩門,一星期叩幾間,first in second in再 ...
yes ar同路人,所以今年的朋友唔好灰心,做好準備呀。

‹ 上一主題|下一主題