用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 65網 基真. 先放下單新聞, 請問老師有愛心嗎? ...
go

65網 基真. 先放下單新聞, 請問老師有愛心嗎? [複製鏈接]

65網 基真. 先放下單新聞, 請問老師有愛心嗎?
   7    0    0    0

65網咁多學校, 點解要揀佢?

上樑不正, 下面想做好都難, 何必呢?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

聽聞基真個副校長(急救個個)仲係度教緊wor!

回覆 hkpapa852 的帖子

65網除咗雙仁,邊有好學校呀。就嚟愁死

vickychan0118 發表於 16-9-14 11:22
回覆 hkpapa852 的帖子

65網除咗雙仁,邊有好學校呀。就嚟愁死
咁睇你點定義"好學校"

如果話升中派位, 我唔認為基真屬於"好"
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

若睇升中派位, 咁真係得雙仁係好...

回覆:65網 基真. 先放下單新聞, 請問老師有愛心嗎

如果要愛心就搵袓天仲有全完都ok,林金殿係好多新移民大媽之選, 重視英文有五個net teacher, 但係愛心好一般  亞斯理衛理都係有愛心嘅, 李一諤 信義係同級,麻麻哋啦,最差應該係 許大同,林炳炎,高可寧就唔係好了解

仲有主恩,几好㗎

回覆:wballp 的帖子

如果全完,主恩放乙二穏陣嗎?

只可說有機會,但唔係必入

回覆樓主:

全完同袓天係咪算二線頭?
全完好似仲少班過袓天,即係仲難入?

回覆 ballballlo 的帖子

主恩近2年乙一係收唔晒。識人上年主恩放甲一乙一派唔到。

回覆:65網 基真. 先放下單新聞, 請問老師有愛心嗎?

全完得好少位咋,放第二唔穩陣。

引用:全完同袓天係咪算二線頭? 全完好似仲少班

原帖由 jj301 於 16-09-14 發表
全完同袓天係咪算二線頭?
全完好似仲少班過袓天,即係仲難入?
65網如果不願冒太大風險選仁立仁紀的話,二線頭升中又唔錯的可選全完二校及葵盛主恩,呢兩間升英中比率有三成以上。而佛林雖然多人報,但升英中比率同祖天一樣得2X%,其他好多連兩成都無。

引用:Quote:原帖由+jj301+於+16-09-14+發表全完

原帖由 晴晴小B 於 16-09-15 發表
65網如果不願冒太大風險選仁立仁紀的話,二線頭升中又唔錯的可選全完二校及葵盛主恩,呢兩間升英中比率有三 ...
得15分,但都想搏仁紀。
填甲一:仁紀,乙一:仁紀  乙二:仲諗緊…想揀全完(但好似位少,難入),除左全完之後諗緊祖天定主恩。唔知點揀好

主恩是65嗎? 可以抽?

引用:Quote:原帖由+晴晴小B+於+16-09-15+發表65

原帖由 jj301 於 16-09-16 發表
得15分,但都想搏仁紀。
填甲一:仁紀,乙一:仁紀  乙二:仲諗緊…想揀全完(但好似位少,難入),除左全完之後 ...
得15係自行時只係陪跑,唯有靠統一派位。FYR,統一派位乙二填全完二真係機會不大。

引用:主恩是65嗎?+可以抽? +

原帖由 CherryBun 於 16-09-16 發表
主恩是65嗎? 可以抽?
葵盛主恩係65網,青衣主恩係66網

上年祖天乙2都5少人中

回覆樓主:

上年林金、全2 填甲1、乙1都有人唔中
‹ 上一主題|下一主題