用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教服務處 ~大坑東幼兒學校~
樓主: loklok0104
go

基督教服務處 ~大坑東幼兒學校~ [複製鏈接]

Re: ~大坑東~新生講座會

樂樂媽咪,

揚揚有時都話有同李樂玩, 我問佢有無"吱"李樂架, 佢又好認真敢話無woo, 不過可能佢係細仔, 有時都蒙查查唔記得返學時發生過mud 野事, 所以我今日都同彩彩老師講, 叫佢留意下揚揚在學校既社交情況然後話俾我知.

我平日都無mud 機會去學校, 所以可能要遲d先有機會見到你同樂樂 la.

Thank you 揚揚 mami,

花燈叫 大坑東幼兒園, actually it is a bus with a photo of Chung Chung as the driver.  Chung Chung only helped me to stick the colour paper and draw some lines on the bus. Others are done by me.  Chung Chung is sick since Sunday.  Yesterday his fever was gone.  Hope he can go back to school tomorrow.  

Dear chungchungma,

你既花燈好有心思, 唔怪得

關於買冬季校服問題, 請問各位媽咪會唔會買校褸??? 同埋你哋係唔係多數會買兩套冬季校服黎替換呢? THANKS!

VenusB,

我今日已定左冬季校服啦, 你定左未呀? 我定左2 set衫褲,  校褸 & 外套, total $538

10月14日家長日, 唔知會唔會見到大家呢

chungchungma,

我前幾日終於見到衷衷啦, 當時佢爸爸帶佢返學, 衷衷的確好可愛, 好討人喜愛, 我好鍾意佢呀

樂樂前排同我講亞B病左無返學, 原來係真架 , 我重以為佢講吓炸, 我覺得樂樂真係大個左好多, 好多時佢都可以好詳細講到學校既情況俾我知!

我今年同樂樂報左"崇真幼稚園"呀, 最主要既原因係因為我住果區無麥好既小學, 我貪崇真有一條龍(K2先有全日制), 我可以留位升小學, 亦可同時參加攪珠派位, 當買個保障, 不過.................其實我到而家都重係心大心細, 因為我又好鍾意而家呢間幼兒園, 樂樂讀得好開心, 又無壓力, 而崇真就好注重英語, 相對功課亦較多..........唉! 考左先啦, 到時先再諗!

揚揚媽咪, I paid $538 for the school uniform yesterday, same as 樂樂 媽咪.  Chung Chung can go to school but he still needs to take antibiotics for this week.

樂樂 媽咪, nice to meet you this morning.  Usually爸爸帶佢返學,  But I will take 衷衷 to school if I am off.
"我住果區無麥好既小學"  Where do you live? I live in Diamond Hill.

chungchung媽咪,

咁都俾你認得出   he he...............

原來你住鑽石山架, 同我好跟喎, 我係住 Shun Lee DSQ架, 我間唔中都會同lsaac去荷李活廣場既冒險樂園玩!

lok lok mom,

Of course staying in 大坑東.  I just want Chung Chung to enjoy 4 years of happy school life.  I will attend C班家長會 this Friday.  See you then.

樂樂至所以帶眼鏡係因為佢有遠視, 視光師話佢雖然唔太深, 不過因為兩隻距離較遠, 所以要帶眼鏡每日遮3hrs, 等兩隻眼既距離拉近番, 視光師話呢d係先天性架, 但好彩遠視會除著年紀長大, 眼球會拉長, 所以遠視亦會因此而減退, 應該帶一段時間就可以唔洗帶, 我以前細個都係咁架, 視光師話有遠視就唔會有近視喎! 我而家有70度近視, 都算正常

原本14/10果日我係諗住同樂樂爸一齊去架, 不過上星期收到書果日崇真要interview, 所以我唔可以去 lu, 只好由樂樂爸一人代出席

Hello Everybody,

In class C parent club, some mammy want to get song. Let me shareing with class C's mammy.

Ant eats apple
Ant eats apple, Ant eats apple,
What's to do? What's to do?
Come and eat an apple,
Yummy Yum, Yummy Yum.

Baby Ball
Baby baby ball,
Rolls rolls ball,
Baby Ball (Dum Dum Dum),
Baby Ball (Dum Dum Dum),
Baby baby ball.
有女兒的地方, 就有歡樂. 有女兒的時間, 就不會寂寞. 誠心祝女兒永遠快樂. 深愛女兒. 潼潼媽咪:lol:

511022,

莫非係係映潼既mom

hi    

Thank you TungTung ma.

另外,你篇文章寫得好好.

Hi! Lok Lok Ma & Sin Yu Ma,

I am not entry this website long time.

Sorry! I mistake to list the song. Thank Candy provide to me.

Ant is hungry. Ant is hungry.
What's to do? What's to do?
Yummy Yum, Yummy Yum.

Baby Baby Ball
Rolls and rolls the ball,
Rolls the ball (Dum Dum Dum)
Rolls the ball (Dum Dum Dum)
Rolls and rolls the ball.

SinYu Ma,
I "Sum Sing" = You "Sum Sing".

有女兒的地方, 就有歡樂. 有女兒的時間, 就不會寂寞. 誠心祝女兒永遠快樂. 深愛女兒. 潼潼媽咪:lol:

Lok Lok mom and Chungchung mom,

乜你諗住轉校咩??!!其實大坑東咁好,點解要轉校呀?我個fd個仔岩岩係度畢業,佢而家讀緊瑪利諾神父小學,佢阿媽話佢讀得好好,好適應,一返學就比老師揀左做班長,仲係陸運會比賽個度攞左個全場總冠軍.因為佢以前成日有機會行樓梯鍛練身體,咁個天台又大喎,有足夠既活動時間同空間,所以佢既體格特別好.以前佢同d同學仔都有報過崇真,佢地一報就收左佢地勒,根本我都唔明崇真有咩咁好.崇真出名係傳統學校,冇咁多野玩架 .既然你成日都話你個仔係大坑東讀得咁開心,又多野學,又咁愛呢間學校既老師,仲轉咩呀?!

sally 21,

I am stepheny mom. nice to c u here. My son is now 10 months old and i want to apply the Tai Hang Tung Nursery School now becoz i am afraid the avacancy will be full. Do u know when will the application form be allocated?

stepheny mom,

我知道11月會派報名表呀,你可以係大坑東個網頁download或者親自去學校搵蘇主任攞都得架.
俾埋個website你勒.....
http://www.hkcs.org/

希望幫到你勒.... :
‹ 上一主題|下一主題