用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York vs方方樂趣vs創價 大家會點選擇?
go

York vs方方樂趣vs創價 大家會點選擇? [複製鏈接]

好頭痕 方方好似幾好 創價又唔錯 仲有學券 york又好似語文環境好啲 如果學費唔大問題 想問大家會點選擇?

7    0    0    0

Coffeekk 發表於 16-9-12 09:54
好頭痕 方方好似幾好 創價又唔錯 仲有學券 york又好似語文環境好啲 如果學費唔大問題 想問大家會點選擇?:ca ...
唔會選擇創價無語境,呢三間的話我會選擇york

引用:好頭痕+方方好似幾好+創價又唔錯+仲有學券+

原帖由 Coffeekk 於 16-09-12 發表
好頭痕 方方好似幾好 創價又唔錯 仲有學券 york又好似語文環境好啲 如果學費唔大問題 想問大家會點選擇?:ca ...
如果你要語境,York 最好。方方其實整體學術係偏深,創價賣點一向係品德教育,愉快學習。睇你自己期望及小朋友本身性格

回覆:York vs方方樂趣vs創價 大家會點選擇

係咪大家都會選擇york因為教英文好啲?

最難入係創價,最容易入係方方,最深都係方方,York都谷的。 如果無其他offer, 我會揀創價

千語mami 發表於 16-9-13 01:03
最難入係創價,最容易入係方方,最深都係方方,York都谷的。 如果無其他offer, 我會揀創價

...
考學校唔係睇容唔容易入,係睇適唔適合,你試下york收學卷睇下創價定york多人報?

千語mami 發表於 16-9-13 01:03

...
唔係話創價唔好,如果以有學卷佢係好好

其實方方課程深 係咪對扣門有利啲?小朋友仲細 未睇到性格。。

引用:其實方方課程深+係咪對扣門有利啲?小朋友仲

原帖由 Coffeekk 於 16-09-13 發表
其實方方課程深 係咪對扣門有利啲?小朋友仲細 未睇到性格。。
方方好似有教快,寫字都多,但方方課程比較全面,而York 英文語境就出色d,小朋友英文應該可以train 得幾好,學校仲會安排小朋友報考試例如Cambridge 個D.創價有學卷,課程不會太深,但師資好好,有自己一套教學方法,著重品德培養,你可以上網看看教育局的教育質素評估,創價得到好好評價,所以近幾年好受歡迎。我當年我小朋友考到York 同soka所以做過資料搜集,方方有朋友個囡讀所以知少少。我自己就唔係太鐘意谷同多抄寫的學校,如果$不是問題我會選York

引用:Quote:原帖由+Coffeekk+於+16-09-13+發表其

原帖由 anpanman_baby 於 16-09-13 發表
方方好似有教快,寫字都多,但方方課程比較全面,而York 英文語境就出色d,小朋友英文應該可以train 得幾好 ...
多謝解答 想問知唔知 york zenith 同tutor time 大家嘅教學有乜分別?見人對依3間啲評論都好不一。老師邊間好啲?

引用:Quote:千語mami+發表於+16-9-13+01:03+最難

原帖由 facialma 於 16-09-13 發表
考學校唔係睇容唔容易入,係睇適唔適合,你試下york收學卷睇下創價定york多人報? ...
咁又係,如果York係學卷,真係連劉華都會報囉

回覆:York vs方方樂趣vs創價 大家會點選擇?

York收學券嘅話,就冇呢個語境喇。

但我見york負評唔少

回覆:Coffeekk 的帖子

n係7千幾 x12個月 另有雜費等等

回覆:lc1010 的帖子

york campus咁靚,在唐英年屋企對面,係值得要俾啲學費

引用:Quote:原帖由+anpanman_baby+於+16-09-13+

原帖由 Coffeekk 於 16-09-13 發表
多謝解答 想問知唔知 york zenith 同tutor time 大家嘅教學有乜分別?見人對依3間啲評論都好不一。老師邊間 ...
兩間都唔識人係到讀所以唔太清楚,tutor time 只知學費好貴,zenith 都唔平,但zenith 早幾年有負面新聞上過報紙,而且網上comments 一向唔多好。

zenith之前負面新聞我有睇過 都驚驚地 tutor time 就唔知 只知學費已9千幾

引用:好頭痕+方方好似幾好+創價又唔錯+仲有學券+

原帖由 Coffeekk 於 16-09-12 發表
我囝剛方方K3畢業,方方學術算深,但小朋友是讀得輕鬆愉快的,方方D老師好有經驗令小朋友pick up到。我囝沒有外補學術,學校程度足夠應付小一interview。

回覆:day_bo 的帖子

其實我都心儀方方 請問佢中英文程度ok嗎? 英文可以流利對答嗎?

‹ 上一主題|下一主題