用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 65網 仁立 仁紀? 哪間較谷及多功課? 哪間較多人選? 謝謝 ...
樓主: cmyg
go

65網 仁立 仁紀? 哪間較谷及多功課? 哪間較多人選? 謝謝分享! [複製鏈接]

回覆:DevilPig 的帖子

我今年000叩仁紀有offer。其實唔駛理往績, 想叩就叩吧!

引用:我今年000叩仁紀有offer。其實唔駛理往績,

原帖由 shevachevy 於 16-09-11 發表
我今年000叩仁紀有offer。其實唔駛理往績, 想叩就叩吧!
good, thx for share

shevachevy 發表於 16-9-11 23:36
可以講下INTERVIEW考D咩???THX THX

回覆樓主:

仁紀in 會問咩同睇成績?

回覆:popfish 的帖子

兩位老師先面見小女問日常問題,之後再見埋家長,問培育小朋友方面問題,過程很輕鬆。

回覆樓主:

仁立真係000也有人叩入嗎?

引用:仁立真係000也有人叩入嗎?

原帖由 yudom 於 16-09-18 發表
仁立真係000也有人叩入嗎?
yes

回覆:65網 仁立 仁紀

我係今年叩門仁紀,以我所知,佢係我見唯一一間將所有有1st in 既人會續个通知accept/reject/waiting既。真係連reject都打黎講聲冇位。

引用:我係今年叩門仁紀,以我所知,佢係我見唯一

原帖由 mic2006 於 16-09-19 發表
我係今年叩門仁紀,以我所知,佢係我見唯一一間將所有有1st in 既人會續个通知accept/reject/waiting既。真 ...
so good

回覆:65網 仁立 仁紀? 哪間較谷及多功課? 哪間較多人選? 謝謝分享!

想問仁立/仁紀想叩門有得interview,係咪好睇有咩cert呢?

雙仁都係好學校,2間都好受歡迎,而且好多舊生會比子女番去讀,所以有25分的也不少,20分幾年前都要抽,但想入,点都要試

學校方面:仁立校舍較細+舊,仁紀千禧校舍,舒服
學業成員:仁立B1學生比例高d,仁紀比仁立少d,升中派位仁立入B1多d
課外活動:2間都多,仁紀有管樂團,而且運動方面出色
功課方面:仁立多d,仁紀可接受

仁紀今年轉左校長,舊校長退休

vickychan0118 發表於 16-9-10 23:53
想請問今日係咪仁紀開放日?有入場嘅家長可以分享下嗎?覺得點?網站無申請表格,再睇返時話持名額入場。打 ...
聽電話職員系咁串,有同感,一點都唔似老師應有的素質,問多兩句就唔耐煩,唔知系老師定系外判D。小朋友剛入小一,功課暫時不算多,其他唔清楚。。我自己覺得仁紀比仁立唯一好的地方就系學校校園大,學生活動的空間多D..其他沒比較唔敢亂講。

chocolatebean 發表於 16-9-19 08:44
雙仁都係好學校,2間都好受歡迎,而且好多舊生會比子女番去讀,所以有25分的也不少,20分幾年前都要抽,但 ...

補充:仁立都有管弦樂團

引用:想問仁立/仁紀想叩門有得interview,係咪好

原帖由 osim 於 16-09-19 發表
想問仁立/仁紀想叩門有得interview,係咪好睇有咩cert呢?
我見有得in既朋友>有cert./冇cert./名幼/邨幼/冇做portfolio都有。。。款款都有,我估冇人答到你

回覆 eastwind-2016 的帖子

唔該曬你話我知更多學校嘅資料。恭喜你小朋友入到間好學校。

引用:想問仁立/仁紀想叩門有得interview,係咪好

原帖由 osim 於 16-09-19 發表
摘優,只揀叻仔

‹ 上一主題|下一主題