用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 你地有比評估報告學校嗎?
go

你地有比評估報告學校嗎? [複製鏈接]

小朋友現在參加到校服務,新學期開始幾日學校就問有無書面報告,要看diagnosis and full report.我地有私人醫生做的報告,唔係好想比copy但老師幾堅持,話會幫到他們教小朋友

0    0    0    0

回覆:MrsWongJr 的帖子

引用:小朋友現在參加到校服務,新學期開始幾日學

原帖由 MrsWongJr 於 16-09-09 發表
小朋友現在參加到校服務,新學期開始幾日學校就問有無書面報告,要看diagnosis and full report.我地有私人 ...
點解唔想比?
如果比左對小朋友日後的訓練有幫助,why not?

引用:Quote:原帖由+MrsWongJr+於+16-09-09+發表

原帖由 Sask999 於 16-09-09 發表
點解唔想比?
如果比左對小朋友日後的訓練有幫助,why not?
怕影響報聯繫的小學 同埋到校服務做了大半年現在才要報告有D唔明,今個月就要報小學了。

引用:Quote:原帖由+Sask999+於+16-09-09+發表點

怕影響報聯繫的小學 同埋到校服務做了大半年現在才要報告有D唔明,今個月就要報小學了。

...
試下等交完小一表先比,不過我覺得沒有太大影響。

引用:Quote:原帖由+Sask999+於+16-09-09+發表點

...
妳有用到校服務,其實學校都知道妳係有需要的,妳比埋會好d

引用:Quote:原帖由+MrsWongJr+於+16-09-09+發表

原帖由 Yukiruirui888 於 16-09-09 發表
妳有用到校服務,其實學校都知道妳係有需要的,妳比埋會好d
謝謝。其實我都明學校配合會好D,therapy 的老師說他可以主流,但我始終怕係激烈的競爭下學校會唔比機會特殊需要的小朋友

回覆:MrsWongJr 的帖子

找一間適合你孩子需要的學校很重要,如果你不讓學校知道,可能孩子能進入家長心儀的學校但孩子特殊需要未必配合到。

‹ 上一主題|下一主題