用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Net 15 媽咪,你地派成點呀!
go

Net 15 媽咪,你地派成點呀! [複製鏈接]

醒目開學勳章

Net 15 媽咪,你地派成點呀!

我倆個朋友派左第一志願 -- 西灣河基灣,你地呢?不過好似好多人派到丘左榮!

醒目開學勳章

Re: Net 15 媽咪,你地派成點呀!

小寶,

醒目開學勳章

小寶,

yeah!!!       睇下有冇時間參加家長教師會,你會知道學校更多野!

恭喜晒, 我記得你第一輪都係揀基灣, 入唔到, 而家入到...可喜可賀! 我第一輪已入基灣, 希望到時見到你.....可以再傾傾....     

小寶,

恭喜你呀!! 都幾多人派到西灣河舊址的基灣喎!!

唔知多唔多小朋友派到丘佐榮?
Hei-Hei

我的是仔仔呀!    

小寶,

係呀, 我後來都八到, 聽同學仔媽咪講, 好多都派到丘佐榮, 但因為有些未必係第一志願, 聽有些話抽到第二志願 - 丘佐榮!

有些都抽到第一志願 - 新校址基灣, 佢媽咪當然好開心啦!!

你都識培理的家長??
Hei-Hei

醒目開學勳章

小寶,

小朋友可以留係學校做功課因為係要參加課外活動,並唔係一定有。不過學校附近有間補習社專補基灣和丘左榮,你可以睇下!

小寶 寫道:
如果可以我都會參加,做下家長義工.你有冇參加呀?
我想問下呢,聽聞小朋友可以在放學後,留係學校做功課,有老師睇住,(要比錢的,但不是很貴)是嗎?

醒目開學勳章

yes and 剛選了做委員。多多指教!

小寶 寫道:
如果可以我都會參加,做下家長義工.你有冇參加呀?

醒目開學勳章

hei-hei,

咁你派到邊樹?

Xanthe,

我個仔在第一輪已派到丘佐榮啦!! (不過我都驚丘佐榮深呀~~~)

請問邊間補習社專補基灣及丘佐榮?? (問定都好!!)

小寶,
你好西利呀! 蔡主任你都識?? 蔡主任早排上經濟日報呀!
Hei-Hei

醒目開學勳章

Hei-Hei,

丘佐榮 -- ok wor, 補習社剛巧左丘左榮斜對面地下落地玻個間,叫樂x。

醒目開學勳章

小寶:

參選名單No. 2!!

小寶, Xanthe,

我路過八卦..... 你地小朋友讀培理?? 我表妹o係培理教架

Teresa,

我個仔讀緊培理呀!!

我都好似記得你之前講過有表妹在培理教, 係鬼鬼地果位老師?? 阿仔三年都唔係佢教!!
Hei-Hei

小寶,

而家丘佐榮無o甘緊?!? 都好喎! 其實我覺得小一只不過係剛剛由幼稚園的小朋友升上去, 要唔要在小一就o甘快開始谷呀!???

不過我覺得丘佐榮返學太早了.... 8am 返學呀!! 聽有些家長話, 考試都唔會改晏少少返學!! o甘早, 要一早鏟個仔起身, 真係好慘!!! 第日做功課 / 溫書都唔知可以幾點訓?!??!

西灣河基灣就好, 返 8:45am!
Hei-Hei

醒目開學勳章

Teresa,

我囡讀聖道明幼稚園。

I need to select primary schools in net 15 for my son in coming Sept.  As we only get 15 marks, it seems we will lose in the 1st round.  I would like to ask all experienced mothers who can bingo 1st choice to Kei Wan (Sai Wan Ho) or Yau Chor Wing, how did you choose your priority in 2nd round parts A & B (the 1st to 3rd choice)??

Thanks in advance.

bnmami

我在第一輪以 15分入到丘佐榮, 丘佐榮第一輪都有 92名學額, 都幾多...... 都叫好彩可以在第一輪已收到!!

參考參考 : (學額)
http://www.emb.gov.hk/FileManager/TC/Content_1519/net-15re.pdf
Hei-Hei

Hei-Hei 寫道:

我在第一輪以 15分入到丘佐榮, 丘佐榮第一輪都有 92名學額, 都幾多...... 都叫好彩可以在第一輪已收到!!

參考參考 : (學額)
http://www.emb.gov.hk/FileManager/TC/Content_1519/net-15re.pdf

你真係好彩呢,同埋可能出生率低,我個仔三年前,都係十五分,個時仲要有99個學位,我地都入唔到~~因為個年太多家姐阿哥了~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!我的Blog
‹ 上一主題|下一主題